Mezbaha Haberine Sandıklı Belediyesi Cevap Verdi
Yaklaşan yerel seçimler nedeni ile Ak Parti Sandıklı Belediye Başkanı Adayı Mustafa Çöl’ün “Mezbahane kapanacak, Belediye bu konuda hiçbir çalışma yapmıyor.” demecine cevap olarak Belediye yetkililerinden bir açıklama yapıldı.
 Şimdiye kadar hiçbir çalışma yapılmadığı kesinlikle yanlış ve kasıtlıdır diyen Belediye Yetkilileri konu hakkında şu açıklamaları yaptı;“2013 yılındaki yönetmeliğe göre mezbahanemiz çalışma şartlarına uygun hale getirilmiştir. Ancak 2014 yılında çıkan yeni yönetmelikte belirtilen ve bizden istenilen şartlarda proje hazırlanarak yerine getirilmeye başlanılmıştır.”
“07/01/2014 tarih ve 28875 sayılı resmi gazetede yayınlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında yönetmeliğin geçici 1.maddesine göre Tarım İl Müdürlüğüne 15/02/2014 tarihine kadar yeni bir modernizasyon planı vermemiz gerekmekteydi. 14/02/2014 tarihi itibariyle Tarım İl Müdürlüğü’ne yeni yönetmeliğe göre yaptığımız projeyi tekrar verdik. Bu yılın sonuna kadar modernizasyonu yapacağımıza dair taahhüt verdik ve süremizi aldık. Bu yönetmeliğin içerisinde kamera sistemi, barkod sistemi gibi ilk etapta yapılacak şartlar vardı. Biz bunların hepsini yerine getirdik. İl müdürlüğümüz tarafından 24 saat Mezbahanemiz bu hafta bitecek olan internet bağlantısı ile izlenebilecektir. Artık mühür sisteminden çok hayvanın ırkının, cinsinin, dişisinin, erkeğinin kısacası hayvana ait bütün bilgilerin olduğu barkod sistemine geçildi. Bunlar modernizasyon planının birer parçasıdır. Geri kalan işlerimizi projelerimi yaparak aylara böldük. Tarım İl Müdürlüğü bu konuda bizi sıkıştırmıyor. 31/12/2014 tarihine kadar bu işleri bitirmek için zamanımız var. Kapatılma gibi bir şey hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Kamuoyunda dolaşan kapatılma haberleri kesinlikle asılsızdır.
Editör: Haber Merkezi