Lastik Tamircisi Teyze'ye, Kaymakam Arıcan'dan Kadınlar Günü Ziyareti

Sandıklı İlçesi'nde askere giden oğlunun işyerinin kapanmaması için başladığı lastik tamirciliğini 35 yıldır sürdüren 75 yaşındaki Vesile Akın'ı ziyaret eden Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Kadınlar Günü'nü kutladı.

Sandıklı'da oturan Vesile Akın, 35 yıl önce oğlu Ali Akın askere gidince oğluna ait Yeni Sanayi Sitesi'ndeki lastik tamirhanesinin kapanmaması için eşi halı dokumacısı şimdi 84 yaşında olan Hüseyin Akın ile tamirhanenin başına geçti. Çocukları askerden dönene kadar lastik tamiri yapan karı- koca, daha sonra bu işi hobi olarak sürdürdü. Tamirhaneye gelen araçların patlak lastiklerini söken Hüseyin ve Vesile Akın çifti, her türlü tamir işini de birlikte yapıyor.

'DİĞER KADINLARA ÖRNEK OLACAK'

Çifti ziyaret eden Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Vesile Akın'ın Kadınlar Günü'nü kutladı. Vesile Akın ile sohbet eden Kaymakam Arıcan, onun çalışmasına şahit oldu. Kaymakam Arıcan şöyle dedi:

 

"Vesile teyzemizin yaptığı lastik tamiri işi genelde erkeklerin yaptığı ve erkeklerde gördüğümüz bir iş. 35 yıldır oğlu ve eşiyle birlikte lastik tamiri yapıyormuş. 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Vesile teyzemizi ziyaret etmek istedik. Kendisini kutluyoruz. Diğer kadınlara da örnek olacağını düşünüyoruz."

 

'ŞİDDET EĞİTİMLE ÇÖZÜLEBİLİR'

 

Kadına şiddet ve cinayetlerin eğitimle çözüleceğini savunan Kaymakam Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Kadını, erkeğiyle biz bu toplumda birlikte yaşıyoruz. Her bireyin bu topluma karşı sorumluluğu var. Bizler birbirimize saygılı olursak kadınlar da kendi hak ve hukuklarına sahip olursa, okurlarsa, çalışırlarsa kadına şiddet ve cinayetlerin önüne geçeceğimizi tahmin ediyorum."

 

KADINLAR ÇALIŞSIN, OKUSUN

 

Bütün kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan Vesile Akın ise şöyle dedi:

 

"Buradan kadınlara sesleniyorum; çekirdek yemekle gezmekle ev alınmaz. Çocuklara elbise alınmaz. Kadınlar çalışsın, okusun. Çekirdek parasına çocuklara defter alın, kalem alın. Çocuklarınızı okutun. Kadınlar pırasa dürümü yesinler ama çocuklarını okutsunlar, adam etsinler."

Editör: Haber Merkezi