İYİ Parti Sandıklı’da Genç Başkanla “Yola Devam” Dedi

İYİ Parti, Sandıklı’da 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Mevcut İlçe Başkanı Av. Emir Erkalan, kongrede güven tazeledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongrede okunmak üzere bir açıklama göndererek destek mesajları verdi. Akşener’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Başkanım, milletimizi umutsuzluğa mahkum eden,ülkemizi derin bir krize sürükleyen; bu günlerimizi tahrip, geleceğimizi tehdit eden kirli bir düzenle mücadele etmek için bir yola çıktık. Çıktığımız bu kutlu yolda milletimizin sevgisi, desteği ve teveccühü ile her geçen gün başarıya biraz daha yaklaşıyor, sizlerin kıymetli çalışmaları, özverisi ve fedakarlığı ile daha da güçleniyoruz. Biliyoruz ki tıpkı milletimiz gibi omuzlarımızda yük ağır. Sorumluluklarımız büyük, yolumuz çetin. Ancak biz Atatürk’ümüzün ‘dinlenmemek için üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ sözlerindeki inançla asla durmadan, yorulmadan, sıkılmadan yürümeye her daim devam ediyoruz. Sahip olduğumuz asil inanç ve kararlılıkla hedeflediğimiz mutlu, güçlü Türkiye’mizi hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Emin olun ülkemizi hak ettiği konuma kavuşturacağız. Milletimizin karamsarlığa düşen yüzünü güneşe çevireceğiz. Ve bu kutlu hedefimize ulaşacağımız günlere çok az kaldı. Sizin nezdinizde bu kutlu yolda bizlerle birlikte yürüyen tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor kongrenizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüce Allah gayretlerinizi ibadet saysın.”

İYİ Parti ilçe kongreleri kapsamında gerçekleştirilen Sandıklı İlçe Kongresi’nde genç ve dinamik mevcut Başkan Av.Emir Erkalan, tekrar başkan seçildi. Kongrede bir konuşma yapan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“2023 seçimleri arifesinde İYİ’ler ve cesurlar hareketi iktidara yürüyor. Bugün 3. İlçe kongremizi icra ediyoruz. İYİ Parti’ye gönül verenler mensubiyet duygusunun ötesinde İYİ Parti’yi evlatları görüyor. Evlatları gibi hassas davranıyorlar. Evlatları gibi koruma altına alıyorlar. Biliyorsunuz ki kongreler ilçe teşkilatlarının karar organıdır. Bu kongrede seçilen yönetim kurulu üyeleri Sandıklı İlçesi’nde Sandıklı Belediyesi’ni almazlarsa onlara hakkım helal değildir. Sandıklı’da yerel yönetimin başında İYİ Parti’li belediye başkanı olacaktır. Bundan hiç şüphem yoktur. Hedefi olmayanların başarılı olması mümkün değildir. Herkesin bir hedefi vardır. Ben 16 Ağustos 2020 tarihinde aramızda bulunan eski il başkanımızdan görevi devraldığımda bir şey söyledim. Benim il başkanlığımda Afyonkarahisar’da İYİ Parti olarak 1. Parti olmazsak, %50’nin altında oy alırsak bir dakika bile o il başkanlığı koltuğunda oturmam dedim. Sizlere o gün verdiğim söz ve sorumluluğum gereği Sandıklı İlçe Teşkilatı’nda en az 30 defa bir araya geldik. Neden bir araya geldik biliyor musunuz? Ne yapabiliriz de Sandıklı’da bu partiyi bir adım ileri götürebiliriz diye. Aynı şekilde diğer ilçelerimizde de öyle oldu. Biz; Türk milliyetçisi, Türk Devleti’nin yanında olan İYİ, cesurlar hareketinin mensuplarıyız. Bizim sorumluluğumuz var. Bizim şehitlerimize, gazilerimize borcumuz var. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş cumhuriyetin bekçileriyiz biz. Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefe; hiç durmadan, yorulmadan, bıkmadan yürüyeceğimize sözümüz var. Bu sözün sorumluluğunu bilenler insan olmanın erdemi ile hareket edenler birbirini kırıp dökmeden birbirini incitmeden kendi karşısındakilerinin çocuğunu kendi çocuğu gibi koruyup kollayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yönetmeye talibiz. Paramızın altın değerine geldiği günleri hep birlikte göreceğiz. Yoksulluğu anlatmayacağım, yoksulluktan bahsetmeyeceğim. Neden biliyor musunuz? Topyekün fakirleşiyoruz, benim size bir şey anlatmama gerek yok.”

Ecz. Okşan Efe Ulusoy ise memleketi olan Sandıklı’da kongre sürecinin hayırlara vesile olmasını dileyerek şöyle konuştu: “Biz cesur İYİ’ler burada Sandıklı’mızın 3. Olağan Kongresi için bir araya geldik. Kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesini ilçemize, Afyon’umuza, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Av. Hakan Şeref Olgun da İYİ Parti Sandıklı kongresinde partililere seslenerek “Meral Akşener’i başbakan yapacağız” dedi. Olgun, konuşmasına şöyle devam etti: “Sandıklı İlçemizin bu kongresi bizlere sizlerle sohbet etme imkanı sundu. Bu yüzden sizlerle memleketinizin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Bu gün geçim sıkıntısı hat safhada. Ancak memleket bu haldeyken saraydaki görevlilerin hepsinin 5’er 6’şar maaş aldığını biliyoruz. Tek adam rejimi memleketi bu hale getirmişken bu zor zamanlarda daima bir kahraman çıkmıştır. Ülkemiz için de bugün bu lider Sayın Meral Akşener hanımefendidir. Kendisinin tek başına Ankara’dan başlattığı bu başkaldırış artık ülkemize yayılmıştır. Bugün bu salon bunun en iyi göstergesidir. Bu sebeple ülkemizin içinde bulunduğu bu durum bizleri ümitsiz bir hale sokmamalıdır. Çünkü söylediğim gibi artık İYİ Parti’miz var. İYİ Parti’nin topuklu efesi Meral Akşener var. Bize düşen her birimizin makam mevki meraklısı olmadan Sayın Meral Akşener’i başbakan yapmak için gece gündüz çalışması gerekmektedir. İktidar, göçmenleri seçmen yapma çabasındadır. Bu bile iktidarın ne kadar zor ve aciz durumda olduğunu göstermektedir. 100 Milyar doları aşan mülteci masrafına karşı bugün bizim geçimi hayvancılığa, tarıma dayanan Sandıklı’mızda insanlar; mazot, gübre ve yem almak için çırpınmaktadır.”

İYİ Parti Sandıklı İlçe Başkanı Av. Emir Erkalan da söz alarak şöyle konuştu: “Görev süremiz boyunca yaptığımız en iyi şeylerden birisi; partimizi kurumsallaştırmak adına oluşturduğumuz kadın kolları teşkilatımız ve onun cesur yürekli vefakar, cefakar üyeleri oldu. Bu cesur yürekli kadınlarımızı, yanımızda dimdik duran yönetim kurulu üyelerimizi arkama alarak Sandıklı’da 20 yılı aşkın süredir yapılmayan, herkesin ’işime zarar gelir, çoluğum çocuğum memur olamaz’ korkusu taşıdığı bir dönemde tüm riskleri göze alarak korkmadan, bıkmadan, olması gereken her şeyi yaptık, memleketimizin menfaatine söylenmesi gereken her şeyi söyledik. Şimdi yeniden partimizin kurulduğu günkü şevk ve hırsla, sizlerin destekleriyle genç yaşımda evimden işimden fedakarlık ederek vatan için memleket için yapacak olduğumuz bir çok şey olduğuna inanarak bu göreve yeniden talibim.”

Kongre sonunda göreve yeniden gelen Sandıklı İlçe Başkanı Av. Emir Erkalan ve yönetim kurulundan bir söz isteyen İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu; “Önümüzdeki yapılacak milletvekilliği seçimlerinde Afyonkarahisar’da ilçeler arası bir başarı grafiği düzenleyeceğiz. Sandıklı 1. Olacak mı olmayacak mı bunun sözünü istiyorum. ”dedi. Bunun üzerine Başkan Erkalan da salonda bulunanların huzurunda Mısırlıoğlu’na söz verdi.

İYİ Parti’nin Sandıklı İlçesi Yönetim Kurulu listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu Başkanı: Av. Emir Erkalan

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Fatih Mehmet Gürsoy, Hadiye Karagöz, Dinçer Topsakal, Fatma Poyraz, Nuri Şeker, Güngör Yıldırım, Onur Ceylan, Hilal Çelik, Ahmet Karabacak, Süreyya Emren, Şenel Can, Akkız Selçuk, Hüseyin Manav, Keziban ALtaş, Yücel Yaman, Lütfi Yüksel, Süleyman Kahraman, Ayvaz Yılmaz, Yusuf Aktürk, Nebi Aktaş, Mehmet Göksu, Ahmet Coşar, Hüseyin Toy, Mehmet Aslan, Muazzez Ulusoy, Mehmet Şahin.

Editör: Haber Merkezi