İletişim Çağında “Çocuk ve Medya İlişkisi” Konuşuldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu ve Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sandıklı İlçe Halk Kütüphanesi iş birliği ile Çocuk ve Medya ilişkisi etkinliği düzenlendi.

Sandıklı İlçe Halka Kütüphanesinde gerçekleşen eğitim etkinliğine Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğr. Gör. Ayşegül Arıcan, Sandıklı İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Burcu Erdoğdu, yüksekokul öğrencileri ve veliler katıldı.

Eğitimde konuşan Öğretim Görevlisi Ayşegül Arıcan, “İletişim çağında olmamızdan kaynaklı kitle iletişim araçlarını sıklıkla kullanıyoruz. Medyaya aşırı maruz kalmamız durumunda fizyolojik ve psikolojik birçok etki altında kalıyoruz. Bu etkiler bizlerin hayatında olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Özellikle çocuklar medyada seçici davranamadığı için bu etkilerden nasibini daha fazla alıyor. Nitekim konuşma geriliğinden tutun iletişim kurmada beceri eksikliğine kadar, asosyallikten, zamanı yönetememeye kadar olumsuzluklarla karşı karşıya kalınıyor” dedi. Arıcan, bu hususta özellikle biz yetişkinlerin iyi birer medya okuryazarı olması gerekiyor. Medya okuryazarlığı eğimi bu noktada önemli bir rol üstleniyor” diye konuştu.

Program soruların cevaplanmasının ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi