Hem Seminer Hem Konser

Sandıklı 75. Yıl İlkokulu ve Işıklar Balı Sultan İlkokulunun organize etmiş olduğu öğretmen motivasyon seminerlerinin onuncusu Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mehmet YILMAZ'ın yapmış olduğu seminerin bu haftaki konuğu Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YAVUZ idi.

"Başımıza İcat Çıkaran Çocuklar ve Gençler" konulu seminer 28 Mayıs 2021 Cuma günü saat 21:00’de Zoom platformu üzerinden gerçekleşti.​

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İbrahim ÇETİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir BOZKURT, Şube Müdürü Mehmet GÖNEN'in olduğu seminere farklı il ve ilçelerden öğretmenler de katıldı.

Başımıza İcat Çıkaran Çocuklar ve Gençler kitabının içeriği doğrultusunda yapılan seminerde çocuklarımıza küçük yaşlarda farklı düşünme becerileri, problem çözme becerileri kazandırmak gerektiği anlatıldı.
“Kendinin Öğretmeni Olmayan Başkasının Öğretmeni Olamaz" diyen Mustafa Yavuz, öğretmenlerin yeni bilgilerle kendilerini canlı tutmalarını, eskimeye hakları olmadığını, çocukları problem çözmeye teşvik etmeleri gerektiğini söyledi. Yaratıcı ve yenilikçi olmanın desteklenmesi gerektiğinin vurgulandığı programda okulları nitelikli hâle getirebilmenin önemi ile yaratıcı ve yenilikçi sınıfların oluşturulmasının eğitime katkısından bahsedildi.

Seminerin önemli konuklarından birisi de Hocalar Yeşilhisar İlkokulunun başarılı Müdürü Serkan ŞAHİN idi. ŞAHİN, seminer sonunda sazı eşliğinde söylemiş olduğu Afyon ve Kerkük türküleriyle gecenin yorgunluğunu alırken kulakların da pasını sildi. Katılan herkese teşekkür edilerek program son buldu.

Editör: Haber Merkezi