H.BARBAROS ATASOY’A SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Sandıklı eski belediye başkan yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy hakkında Sandıklı Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefliği’nce yapılan tahkikat sonucunda  üç ayrı konuda soruşturma izni verildiği öğrenildi.

Belediye çalışanı Ayfer Çiçek’in soruşturmasında muhakkik olarak görev yapan   Atasoy’un, düzenlediği raporda yanlışlıklar olduğu, tahsilat yapılmadığı veya eksik yapıldığı belirtilmesine rağmen Ayfer Çiçek’ın zimmet ve hırsızlık suçuyla suçladığı, dolayısıyla adil soruşturma yapmadığı  gerekçesiyle H.Barbaros Atasoy hakkında soruşturma izni verildiği ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre:

Öte yandan; Atasoy’un sahibi olduğu arsaya, imar izni olmadığı halde belediye malzemeleri ve belediyenin kirasını ödediği iş makinalarını kullanarak belediyenin su şebekesini çektiği, bu konuyu örtbas etmek istemesine rağmen suçunun belgelerle sabit olduğu gerekçesiyle soruşturma izni verildi.
Diğer taraftan; belediye başkan yardımcısı olabilme şartlarını taşımamasına rağmen, kanuna aykırı işlemler yaparak kendisini başkan yardımcılığına atanmasında işlediği suçlar nedeniyle soruşturma izni verildi.

Usulsüz ve kanuna aykırı olarak belediye başkan yardımcısı olarak fazla maaş alan Atasoy’un, zimmetine geçen meblağı tebliğ edildiğinde ödediği gerekçesiyle, bu konuda soruşturma izni verilmedi.

Soruşturma izni verilmeyen tek konuyla ilgili bir belediye çalışanı: “Ayfer Çiçek’te tebliğ edildiğinde 902 lirayı derhal ödedi. Buna rağmen mahkemelerde süründü, işinden aşından oldu.. Haksız suçlandığı davadan alnın akıyla çıktı, beraat etti. Her fazla para alan “pardon” der geri öderse, suç işlemiş olmuyor mu? Atasoy’a bu konuyla ilgili de, soruşturma izni verilmesi gerekmez miydi?”dedi.

Adil olmayan soruşturmayla suçlanarak işinden uzaklaştırılan, ağır ceza mahkemesinde yargılama sonucu beraat eden Ayfer Çiçek’in belediyede ne zaman işe başlayacağı merak ediliyor..





 
Editör: Haber Merkezi