Hastalar, Ebru Sanatı ile Moral Buluyor..
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçe Devlet Hastanesi'nde kronik rahatsızlıkları sebebi ile tedavi gören bazı hastalar, bazı çalışanlarla birlikte boş zamanlarını değerlenlendirmek ve morallerini yükseltmek için ebru sanatını öğreniyorlar.
Hastanede görevli Uzm. Dr. Ali Özkeskin'in koordine ettiği etkinliğe, koah, diyabet, diyaliz gibi kronik hastalığı olan hastalarla, dahiliye hastaları ve hastane personeli ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmen Yasemin Topkoç tarafından hastanenin bir odasında verilen eğitimlere büyük ilgi gösteren her yaştaki hasta, ebru sanatı ile ilgilenmenin hem sağlıklarına, hem de morallerine çok olumlu katkı sağladığını anlattılar. Ebru yaparken çok mutlu olduklarını anlatan hastalar, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler.
Kurs öğretmeni Yasemin Topkaç ise, bu çalışmanın bir kurs değil sadece etkinlik olduğunu anlattı. Topkaç, hastaların bu çalışmadan olumlu etkilendiğini anlatarak "Hastaların bir çoğu ilk defa ebrunun yapılışını gördü ve başarı ile yapmaya başladılar. Bu çalışma onların morallerine de iyi geliyor" dedi.
Sandıklı Devlet Hastanesi Başhemşiresi Yeliz Mezgil ise, ebru çalışmasının, kronik rahatsızlıkları nedeni ile uzun süre hastanede kalan hastalar için değişik bir etkinlik olduğunu anlatarak "Boş zamanlarda personelimiz de ebru sanatına ilgi gösteriyor. İlerleyen günlerde yapılan bu ebruları hastanemizde küçük bir sergi beğeniye sunacağız. Kende ebrularını da hastalarımıza vereceğiz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi