F Klavye’nin şampiyonları bizim çocuklar

Dünya F Klavye Şampiyonası’nda verilen toplamda 24 madalyanın 12’sini Türkiye kazanırken, bunların 7’si de Afyonkarahisar’a geldi. Şampiyon öğrenciler İtalya’da yapılacak olan dDünya Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. Afyonkarahisar’ın Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde öğrenim gören ve F Klavye’de dereceler elde eden 5 öğrenci Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret ederek elde ettikleri başarılarını anlattı.

Ziyarete F Klavye Türkiye ve Dünya Şampiyonalarında derece alan Sandıklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Badegül Özkan, Nisa Maya Tunçoğlu, Rumeysa Özen, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu öğrencisi Efe Abdullah Taner ve Şuhut Fatih Ortaokulu öğrencisi Onur Demirbaş ile Şuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükaslan Ortaokulu Müdürü Cengiz Sarıkoç, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaoklu Öğretmeni Hüseyin Özçelik, Sandıklı Miralay Reşat Bey Ortaokulu Öğretmeni Hasan Erdoğan ve başarılı öğrencilerin velileri katıldı.

24 MADALYA’NIN 7’Sİ AFYONKARAHİSAR’A GELDİ

Dünya şampiyonasında dağıtılan 24 madalyanın 12’sininTürkiye’ye, 7’sinin ise Afyonkarahisar’a geldiğini aktaranŞuhut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, “Bu yıl İnterstone Dünya İşlem Birliği tarafından düzenlenen İnternet Dünya Şampiyonası Klavye Şampiyonasında 24 madalyanın 12 tanesini Türk Milli takımı almıştır. Bunun 7’sini de Afyonkarahisar Sandıklı ve Şuhut ilçelerimizden öğrenciler kazanarak Dünya’da Türk Milli takımının birinci olmasına yardımcı olmuşlardır. Bu konuda emeği geçen tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bu yıl 13-20 Temmuz’da İtalya’da yapılacak olan şampiyonada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum.”dedi.

“İKİNCİ SINIFTA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Şampiyonluk elde eden öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi veren Sandıklı Miralay Reşat Bey İlkokulu Öğretmeni Hasan Erdoğan, “Biz öğrencilerimizle birlikte klavye şampiyonasına hazırlanırken ikinci sınıfta çalışmalara başladık. Kursumuzu açarak öğrencilerimizi F klavyeye tanışıklığını sağladık. Yaklaşık 3 yıldır F klavye çalışmamızı yapıyoruz. F Klavye ile çalışmalarımızı yavaş yavaş aşama kaydederek önce Türkiye Şampiyonu arkasından da hem ana dilde, hem de çoklu dillerde dünya şampiyonluğu kazanarak ülkemizin tanıtılmasında, ülkemizin çocuklarına fırsat verilmesi durumunda neler yapabileceğine ispatı noktasında gerekli olan çalışmaları yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Bütün bu başarıların arkasında öğrencilerin, ailelerinin, okullarımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkısının büyük olduğunu ifade etmek istiyorum.” ifadesine yer verdi.

“BU GURURU YAŞATTIKLARINDAN DOLAYI HEPSİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Öğrencileri kazandığı başarılarından dolayı tebrik eden Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Afyonkarahisar Basın Yayın Derneğimizde Dünya Şampiyonu, Türkiye Şampiyonu evlatlarımız, çocuklarımızı ve onları yetiştiren değerli hocalarımızı ağırlıyoruz. Afyonkarahisarımıza ve ülkemize bu gururu yaşattıklarından dolayı hepsini tebrik ediyorum, emeği geçen herkesi kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrenciler öğretmenlerinin konuşmalarını 10 parmak klavye kullanarak bilgisayar ortamına aktararak küçük bir gösteri sundular. 5 öğrenci yine milli takımla birlikte 13-20 Temmuz’da İtalya’nın Sardunya Adası’nda yapılacak 2019 İtalya Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi ve Afyonkarahisar’ı temsil edecekler.

KUTU

Badegül Özkan: Çoklu Diller kategorisinde Dünya Şampiyonu olurken Ana Dilde Dünya ikincisi oldu.

Nisa Maya Tunçoğlu:Ana Dil kategorisinde Dünya Şampiyonu olurken Çoklu Dillerde Dünya ikincisi oldu.

Rumeysa Özen: Çoklu DillerkategorisindeDünyaŞampiyonu oldu.

Efe Abdullah Taner:Ana dilde Türkiye birincisi ve Dünya dördüncüsü, Çoklu DildeTürkiye üçüncüsü, Dünya altıncısı oldu.

Onur Demirbaş: Ana Dilde Türkiye ikincisi ve Dünya altıncısı, Çoklu Dilde ise Türkiye ikincisi ve Dünya üçüncüsü oldu.

Editör: Haber Merkezi