ELEKTRİK İDARESİNİN VATANDAŞA ZULMÜ

                Son günlerde Osman Gazi Elektrik Parekende Satış A.Ş.’den vatandaşlar tarafından gelen şikayetler artık bu yazıyı yazmamın gerekli olduğunu gösterdi.

                Elektrik dağıtım şirketinin yaptığı uygulamalar insafa, izana ve vicdana sığmayacak boyutlara gelmiş.

                Son ödeme tarihi 26 Şubat olan bir faturanın 2 Mart’ta vatandaşa elektriğinin kesileceğini bildiren ihbarname gönderilmiş. Şubat ayının 28 gün olduğu göze alınırsa, 3 işgünü sonra vatandaşın elektriğini kesme girişimi insafsızlık olarak yorumlanır.

                Elektriğin zaruri bir ihtiyaç olduğu günümüzde borcu 3 gün geçen vatandaşa ödeme emri gönderip, bir sonraki faturaya açma kapama bedelini de yansıtmak en hafif tabiri ile vatandaşa zulümdür.

                En ücra köy bakkalında bile kredi kartı, post makinası bulunurken, ilçe merkezinde bulunan elektrik ödeme merkezinde post cihazının bulunmayışı vatandaştan sıcak para talebi ve mecbursun bu parayı bulup getireceksin anlamına gelir.

                Her platformda özelleştirmeyi savunurken, Elektrik dağıtımının özelleştirilmesinin vatandaşa sıkıntılar yarattığı ve bundan sonrada yaratacağı ortadadır.

                Elektriği ön ödemeli yapsanız adı belli olur. Son ödeme gününden 3 gün sonra vatandaşa elektriğin kesilecek mektubu göndermek ne kadar doğrudur.

                Hükümetimiz, vatandaşa her türlü kolaylığı sağlamaya çalışırken, Osman Gazi Elektrik A.Ş. vatandaşa ne yapmaya çalışıyor. Ay içersinde maaş günleri farklı olan emekli, işçi ve çalışanlar var. Daha önceleri bu süre ortalama 1 aydı. Ayın 16’sında sayaç okuyup, 26’sında son ödeme tarihi koymak ve üstelik 3 gün sonra Elektrik kesme ihbarı göndermek ne kadar doğrudur.

                Bu uygulamalar, bu kurallar kimler tarafından konuluyor. Vatandaş tarafından merak edilmektedir. Ben inanıyorum ki bu uygulamalardan, Enerji Bakanlığının, EPDK’nın haberinin olmadığını zannediyorum. Yoksa vatandaşı bu kadar dara ve zorluğa sokacak bir girişimin olduğunu düşünmüyorum.

                Mutlaka bu mantıksız uygulamanın düzeltilmesi gerekli. Vatandaşa makul ödeme süresi tanınmalıdır. Bir gazeteci olarak bunun takipçisi olacağım ve Osman Gazi Elektrik Dağıtım Şirketinden kamuoyuna bir açıklama yapılmasını bekliyorum.

                

Editör: Haber Merkezi