“Ekrana Değil Akrana Koş”

Sandıklı Belediyesi, SANCİM Spor Akademi ile İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından iki yıldır organize edilen turnuva 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı.

20 Takımın katıldığı turnuva’da 8-9 10-11 11-12 yaş kategorisinde yaklaşık 100 çocuğumuzun katıldığı Futbol Turnuvası, birbirinden güzel maçların ve gollerin atıldığı, seyir zevki yüksek karşılaşmalara sahne oluyor. 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki maçlar sırasında Sandıklı Belediyesi’nin ikram çeşmesi ile ücretsiz şerbet ve limonata ikramı yapıldığı turnuvaya vatandaşlarımızın ilgisi ise her geçen gün artıyor.

27 Ağustosta yapılacak Final müsabakaları ile sona erecek olan Turnuvanın açılış vuruşunu yapan Başkan Mustafa Çöl konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Mustafa Çöl; “Burada iki yıldır çocuklarımızla birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Günümüz teknoloji döneminde maalesef; Bilgisayar, Tablet, Akıllı Telefon ve Televizyon bağımlısı olan bir genç nüfusumuz var. Evlatlarımızı bu bağımlılıklardan kurtarmak, çocuklarımızı, gençlerimizi spora teşvik etmek, mahalle aralarında unutulan akranlık (yaşıt) duygusunu tekrar çocuklarımıza aşılamak için bu organizasyonu hayata geçirdik.

Turnuvamız için bizlere ilham kaynağı olan “Ekrana Değil Akrana Koş” sloganı, çocuklarımızın, gençlerimizin kendi yaşıtlarıyla bu gibi organizasyonlara olabildiğince buluşmalarını, spor yaparak tablet, telefon, bilgisayar gibi onların vakitlerini harcayan cihazlardan uzak durmalarını bunun yanı sıra sosyal aktivite alışkanlıklarını kazanmalarını istiyoruz.

Bu bağlamda bizlere desteklerini esirgemeyen velilerimize, turnuvada bize paydaşlık eden SANCİM Spor Akademi’ye, Gençlik Spor Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Turnuvanın tamamlanmasının akabinde ara verilmeden Basketbol Turnuvasının başlayacağını belirten yetkililer, büyüklere yönelik olan bu turnuvanın geçen sene gibi basketbol severlere güzel maçlar izleteceklerinin altını çizdiler.

Editör: Haber Merkezi