DÜNYA SANDIKLI’YA HAYRAN KALIYOR

11 farklı ülkeden 18 akademik düzeyde öğrenci, Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yunus Emre Enstitüsünün ortaklaşa gerçekleştirmiş olduğu Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında, Sandıklımızda bir dizi araştırma ve ziyaret gerçekleştirdiler.
AKÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Celal Demir ve TÖMER Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karaman’ın öncülük ve eşlik ettiği gezinin durağı dostluğun, vefanın, hoşgörünün, termalin ve Yunus Emre’ nin  şehri Sandıklımız oldu. Misafir öğrencilerimiz ilk önce Sandıklı Kültür ve Sanat Evini ziyaret ettiler. Burada Ekrem Çavuşoğlu ve Ahmet Nayan tarafından Sandıklı Kültürü ve Sandıklı İlçesi hakkında detaylı bilgiler verildi. Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre’nin mezarını ziyaret eden öğrenciler, daha sonra şifalı çamur ve su banyolarının bulunduğu dünyaca ünlü Sandıklı Hüdai Kaplıcalarını gezerek Termal tatilin tadını doyasıya yaşadılar.

Sandıklı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa ÇÖL’ü makamında ziyaret eden öğrenciler, burada Başkan Mustafa ÇÖL ile sohbet ederek Sandıklı ile ilgili kendisinden bilgi aldılar. Burada kısa bir açıklama yapan Başkan ÇÖL; “Hükümetimizin demokratikleşme ve normalleşme çabalarına verdiğiniz destek ve başta ülkemiz olmak üzere Sandıklımıza göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim.”dedi.
Ziyaretin sonunda görüşlerini aldığımız misafir öğrencilerimiz; Sandıklı ziyaretinden çok memnun kaldıklarını, Sandıklıda kendilerine ikram edilen saç etini, Sandıklı Hüdai Kaplıcalarını ve Başkan Mustafa ÇÖL’ ün ev sahipliğinde göstermiş olduğu misafirperverliği unutmayacaklarını ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler. Sandıklı’ ya tekrar geleceklerini de vurgulayan grup iyi dilek ve temennilerin ardından Sandıklı’dan ayrıldılar.
 
Editör: Haber Merkezi