BERA Koleji Zorlu Süreçte Öğrencisini YAlnız Bırakmadı

                   Sandıklı ilçemizde 2014 yılından bu yana  faaliyetlerini sürdüren Bera Koleji tecrübesini “Uzaktan Eğitim Sisteminde” de gösterdi. koronavirüs tatilinin başladığı 16 Mart tarihi itibariyle idareci, öğretmen ve yazılımcılardan oluşan kurul çalışmalarına başladı. Birçok Uzaktan Eğitim Sistemini incelen kurul kendilerine en uygun modeli seçerek vakit kaybetmeden işe koyuldu ve kendi sistemini kurdu.

Veli Bilgilendirme Sistemine entegre edilen Uzaktan Eğitim Portalı ile ilgili açıklama yapan Kurum Müdürü Hasan Hüseyin BAYKAL “öğrencilerimiz müfredatı haftalık programlarla kendi öğretmenleri ile, alışık olduğu kaynaklarla, bildikleri yöntem ve teknikler ile sınıf ortamında çekilen video derslerle takip edebiliyor, hatta tekrar dersleri ile de pekiştirme yapabiliyor.Ayrıca o gün yapılan derslerin ardından öğretmenlerimiz online ödevlendirme yaparak konunun kavranmasını sağlıyor. Okulda uygulanan sınav ve ölçme değerlendirme sistemimizi de bozmadan online sisteme aktardık. Öğrenciler cuma günleri haftalık Ünite Değerlendirme ve Konu Değerlendirme sınavlarını olurken belirli aralıklarla Türkiye Geneli ve Genel Deneme Sınavlarına da okulun sistemi üzerinden katılabiliyor. Yine Veli Bilgilendirme Sistemimize entegre edilen “Öğretmenime Sorum Var?” modülü ile öğrencilerimiz yapamadıkları soruları kendi branş öğretmenine sorabiliyor. Bunun yanında Bera Koleji olarak büyük önem verdiğimiz rehberlik hizmetlerine de aksatmadan devam ediyoruz. Okul Psikoloğu Hande Erkalan tarafından öğrencilerimize rehberlik dersleri düzenleniyor . Rehberlik Servisimiz öğrenciler ve veliler ile telefon görüşmesi yaparak bu zorlu süreçte “Psikososyal Destek” vermeyi de ihmal etmiyor. Sınıf Rehber ve Sınıf Öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerimiz ile devamlı irtibat kurarak bu süreci yakından takip ediyorlar. Anaokulumuzda da “Canlı Uzaktan Eğitim Sistemi” ile dersler aksamadan devam ediyor ve öğrencilerimize verilen günlük görevler, etkinlikler ile bu süreci etkilenmeden atlatmaları için yoğun çaba sarfediyoruz.

Öğrencilerimizin evde kaldıkları bu dönemde onlara çeşitli etkinlikler düzenlemeyi de ihmal etmiyoruz. “EvdeSporlaKal” sloganı ile öğrencilerimiz Beden Eğitimi Öğretmenlerimiz ile sabah sporuna başladılar. Yine Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimize yönelik Instagram sayfamızda Masal Öğretmenimiz ile canlı yayında “Masal Saati” düzenledik. Ayrıca veli ve öğrencilerimize yönelik düzenlenen“Bera Okuyor” kitap okuma etkinliğine yoğun bir katılım sağladık. Öğrenci ve velilerimize yönelik bu tür etkinliklerimiz devam edecek.

Bu zorlu süreçte her an öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tecrübeli öğretmen ve idareci kadromuz ile her duruma adapte olabilecek şekilde planlamalarımızı yaptık. Öğrencilerimizin eğitiminin aksamaması için büyük fedakarlık gösteren idareci, öğretmen ve okul personelimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi çok özledik, kavuşacağımız günü iple çekiyoruz.Bera Koleji olarak “Eğitimin Parlayan Yıldızı” olmaya devam edeceğiz “ dedi.

Editör: Haber Merkezi