Başkan Mustafa Çöl’den 17 Ağustos Mesajı

Başkan Mustafa Çöl, 17 Ağustos 1999 yılında gece 03:02’de meydana gelen ve 45 saniye sürerek ülkemizde yaşanan en büyük deprem felaketi olan “Marmara Depremi” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Çöl mesajında; “Marmara depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen her 17 Ağustos’ta içimizi derin bir yasa boğan felaketin acı bilançosu ile karşı karşıya geliyoruz. Binlerce insanımızın ölümüne bir o kadar insanımızın yaralanmasına üç yüz binden konutun hasar görmesine neden olan depremin acılarını hala yüreğimizde hissediyoruz.

17 Ağustos depremini unutmamakla beraber yaşadığımız tarifsiz acıların bir daha yaşanmaması için gerek tedbirleri almalı, depremlere dirençli güvenli ve güçlü yapılar yaparak böyle acıları yaşamamak için tedbirlerimizi gözden geçirmeliyiz.

Ben bu vesileyle 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan “Marmara Depremi”nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşanmaması umuduyla onları asla unutmayacağız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi