Başkan Mustafa Çöl'den Dünya Engelliler Günü Mesajı

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çöl mesajında; "Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük herkesin, hepimizin yapabileceği birçok şey var. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur.

Toplumu oluşturan tüm bireyler eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba gösterilmesi, gerek birey olarak gerekse devlet ve toplum olarak temel sorumluluğumuzdur.

Sandıklı ilçemizde başlatmış olduğumuz ve dört yıldır aralıksız devam ettirdiğimiz "Evde Bakım Projesi" kapsamında her gün yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza dağıttığımız üç çeşit sıcak yemek ve evlerinin temizliği, kaldırım çalışmalarında kendileri için yaptığımız özel engelli yolları, açılacak olan Engelli Bakım Merkezimiz, üst geçide yapılan engelli asansörleri, yurt dışındaki vatandaşlarımız ile yaptığımız proje kapsamında dağıtılan akülü araçlar gibi projeler kendilerine verdiğimiz desteğin bir yansımasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi