BAŞKAN ÇÖL’ÜN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Çöl, 3 aylarda insanların gönlünde hayırda yarışma ve Allah’a yaklaşma arzusunun zirveye ulaştığına dikkat çekti.

Başkan Çöl mesajına şöyle devam etti; “Birlik ve beraberliğin önemli olduğu, kardeşliğe ihtiyaç olan bu günlerde kandillerin önemi daha da fark edilmektedir. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz. Yüreğimizi nefret ve düşmanlık gibi duygulardan temizlemeye çalışmalı, insani meziyetlerimizi ön plana çıkaran bir yaşamı tercih etmeliyiz. Ayrıca bu mübarek günlerin ve gecelerin, el ele verip tüm dünya huzuru tesis etmemiz için bize sunulmuş birer fırsat olduğunu unutmamalıyız.

Ramazan'ın müjdecisi olan 3 aylardan Recep Ayı’nın içindeyiz. Buram buram rahmet ve bereket kokan bu aylar içerisinde de kandillerin ayrı bir yeri var. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) kutlu bir yolculuk sonunda Cenab-ı Hakk'a ulaştığı Miraç Gecesi'ni idrak edeceğiz. Bu yolculuğa benzer manevi bir yolculukla inanan insanlarında dua ve ibadetleriyle Allah’a ve O'nun engin rahmetine ulaşmak için kutlu bir yolculuğa çıkmalarını diliyorum. Bu gece hep beraber toplumun birlik ve beraberliği için, ülkemizin huzur ve selameti için dua edelim. Umulur ki Cenab-ı Hak, yapılan dua ve niyazlar hürmetine bizi merhametinden mahrum etmez. Düşkünlerin kurtulması, hastaların şifa bulması, huzursuzlukların son bulması için bu gecenin büyük önem taşıdığını unutmayalım ve bu fırsatı iyi değerlendirelim. Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Miraç kandilini tebrik ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemiz ve İslam Alemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi