Başkan Çöl’den 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü mesajı

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çöl mesajında; “Toplumumuzun bugünlere gelmesinde büyük emeği ve çabası olan yaşlılarımız, bizim en büyük hazinemizdir. Yaşlılara gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi esirgeyen bir toplumun huzur içinde olması mümkün değildir. Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi, hem hafızası, hem de kökleridir. Aynı zamanda da kuşaklar arasında bir köprüdür.

Yaşlanmak aslında içinde bulunduğumuz zaman diliminde bir sorun değildir. Önemli olan, yaşamın sonlarına denk gelen bu önemli süreci doğru bir biçimde yönetmektir. Bu bağlamda, yaşlılarımıza “yarın” kaygısı gütmeden yaşayabilecekleri bir hayat sunmak, en önemli görevimizdir.

Kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi ilerleyen kuşaklara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olan, kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yol gösteren değerli büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde sağlıklı, huzurlu, afiyet dolu ömürler dileyerek, ellerinden öpüyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi