Basın Mensupları Derneğinden Akdağ Gezisi

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Sandıklı ve Akdağ gezisi düzenledi. Gezide gazeteciler keyifli dakikalar geçirdi.

Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği, Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan doğa harikası Akdağ Tabiat Parkına gezi düzenledi. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl'ün Akdağ Tabiat Parkı'nda misafiri olan gazeteciler doğa manzaralarına hayran kaldı. Ayrıca gazeteciler Akdağ Tabiat Parkı'nda bulunan gölette sandal gezisi yaparak keyifli dakikalar yaşadı. Doğa yürüyüşü yapan gazeteciler, geceleyin ateş yakarak harika bir gün geçirdiler.

VATANDAŞLARI BURAYI GÖRMEYE DAVET EDİYORUZ

Afyonkarahisar Basın Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Dağhan geziyle ilgili açıklamasında; ''Akdağ Tabiat Parkı doğa harikası bir yer. Yabani hayvanları, binbir çeşit kuş türleri, bungolow evleri ile bir tabiat harikası. Tabii burası yaklaşık 10 yıl önce fazla bilinmeyen bir yerdi. Son zamanlarda turizm açısından önemi artmaya başladı. Türkiye içinden ve dışından çok sayıda vatandaş gelmekte. Burayı merak ettikleri için bungolow evlerinde kalmakta. Akdağ ve Kocayayla Sandıklı ilçemiz ve Afyonkarahisar'ımız için çok önemli bir yer. Buranın da tanıtımı bize düşüyor haliyle. Basın Mensupları Derneği olarak buraya geldik, gazeteciler ile birlikte hoş bir gün geçirdik, güzel oldu. Burada tabii ki bizi ağırlayan öncelikle Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e, Kaymakam Eflatun Can Tortop’a teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek bey'e de çok teşekkür ederiz. Kendisine neden teşekkür ediyoruz? Çünkü bize her konuda destek veriyor. Afyonkarahisar'ın ve Sandıklı ilçemizin tanıtımı için her konuda elini taşın altına koyuyor. Tüm vatandaşlarımızı burayı görmeye davet ediyoruz'' dedi.

BURADAKİ DOĞA VE MANZARA HARİKALARINI GÖRÜN

Gazeteci Ahmet Sarlık ise, ''Öncelikle Akdağ'ı anlatmadan önce Akdağ gezisinde emeği geçenlere burada bu ortamı hazırlayanlara ben teşekkür ediyorum. Başta eski Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl ve değerli Başkanımız Mustafa Dağhan'a teşekkür ediyorum. Burada güzel bir gün geçirdik, ailemiz ile birlikte, gazeteci arkadaşlarımızla beraber. İnsanların yılda bir gün de olsa, birkaç gün de olsa vücuttaki yorgunluklarını, stresini atması gerekiyor. Akdağ'da gördük ki insanlar doğa ile iç içe doğanın güzelliklerini yaşıyor, harikalarını yaşıyor. Burada telefonda çekmiyor, aslında çok güzel bir şey. Geçmişte telefon mu vardı? Ben burada gördüm ki doğa ve hava harika. İnsan dertlerini, sorunlarını kısa da olsa burada atmak istiyor. Ben bu ortamları sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnsanlara ben şunu tavsiye ediyorum; haftada birkaç gün de olsa Akdağ'a gelin, buradaki doğa ve manzara harikalarını görün'' dedi.

ADETA TABİAT HARİKASI

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Arif Yağcı da; gezi ile ilgili açıklamalarında, ''Efendim öncelikle Dernek Daşkanımız Mustafa Dağhan'a çok teşekkür ederiz. Mustafa Dağhan hem Sandıklı'mızı hem de Akdağ Tabiat Parkı'nı tanımamız, anlamamız ve tanıtmamız için arkadaşlarımızın hepsini derleyip toplayıp getirdi buraya. Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'ünde misafiriydik burada. Akdağ her haliyle muhteşem bir tabiat harikası. Yılkı atlarıyla, tabiatıyla, göletiyle, ormanıyla, bungalov evleri ile adeta tabiat harikası, yaşanabilecek bir yer. Bütün vatandaşlarımızın mutlaka Akdağ'a gelmelerini tavsiye ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YERLERİNDEN BİRİSİ

Köşe Yazarı Mustafa Türk ise, ''Her geçen gün gelişen tabiat parklarımızdan bir tanesi öncelikle. İlk kez 1990'lı yıllarda geldiğimde doğa daha güzeldi burada. Yılka atlarını daha yakından görme şansımız vardı, geyikleri, ceylanları görme şansımız vardı. İnsanların yoğunluğundan dolayı başka yerlerde gezmeye başladı. Bunun güzel olan tarafı şu; evlerin bulunması, konaklama tesislerinin bulunması, burada göletin yapılması Akdağ Kanyonu'nun önüne geçti. Bence Türkiye'nin en güzel yerlerinden birisi görülmesi gereken bir yer. Buraya emek sarf eden başta Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl olmak üzere sayın valilerimize, herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bizi çok güzel bir şekilde ağırladılar. İnşallah daha güzel tanıtımlarımızda gelecektir'' dedi.

ÇOK GÜZEL BİR YER

Gazeteci Ahmet Uçmak da, ''Akdag Tabiat Parkı bir insanın dinlenebileceği, huzur bulabileceği, kafasını dinleyebileceği çok güzel bir yer. Burada, sizleri bilmiyorum da ben çok rahat ettim. Akdağ Tabiat Parkı insanların ailesi ve tabiat güzellikleri açısından çok güzel bir yer'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi