Ballık eski başkanı Öztürk tutuklandı
 
İlçemize bağlı Ballık Beldesi, eski belediye başkanı AK Partili Hamza Öztürk, Denizli’nin Çivril İlçesinde tutuklanarak cezaevine konuldu.
Belde belediyelerinin kapanmasını öngören yeni Büyükşehir yasası'nın kabul  edilmesinden sonra 14 Aralık 2012'de görevinden istifa eden Ballık Belediye Başkanı AK Parti'li Hamza Öztürk, Aynı Belediye'ye Yazı İşleri Müdürlüğü görevine getirilmişti.  Daha sonra yazı işleri görevinden de ayrılan ve Hayvancılık ile uğraştığını belirten Öztürk, Denizli'nin Çivril ilçesinde tutuklanarak Çivril Kapalı ceza evine kondu.
                Edindiğimiz bilgiye göre Afyonkarahisar 2. ağır ceza mahkemesinde yargılanan Hamza Öztürk, hakkında açılan davanın sonuca bağlanmasıyla, 3628 sayılı yasa'ya muhalefetten 2 yıl 6 Ay hüküm giydiği öğrenildi. Hakkında yakalama emri çıkartılan Hamza Öztürk, Denizli'nin Çivril ilçesinde yakalanarak Çivril Kapalı Ceza evine konuldu.
                SEZEN AKSU'NUN ADINI BULVARA VERDİ
                Sandıklı Devlet Hastanesi'nde laboratuar teknisyeniyken 2009 yerel seçimleri öncesi görevinden istifa eden Hamza Öztürk, Ak Parti'den belediye başkan adayı oldu. 338 oy alan ve belediye başkanı seçilen Hamza Öztürk, 2010 yılındaki referandumda 'evet' oyu kullandığını açıklayan sanatçı Sezen Aksu'nun adını beldede bir caddeye vererek gündeme geldi.
                BELDENİN KAPANMAMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI
                Makam aracını plaka-sız kullandığı için de sık sık trafik ekipleriyle karşı karşıya gelen Öztürk, Büyükşehir Yasası'nın gündeme gelmesiyle belde dışında oturanların ikametgahını yeniden beldeye taşıması için kampanya Başlatmıştı. Öztürk, 1300 nüfuslu beldeye ikametgahını taşıyanların yol ve konaklama masraflarının karşılanacağını, beldede oturmaları halinde ise 3 yıl süreyle su parası alınmayacağı vaadinde bulunmuştu. Yasanın kabul edilmesinin ardından Ballık Belde Belediyesi'nin nüfusu 2 binin altında kaldığı için mahalle statüsüne alındı. Yasa kapsamında Afyonkarahisar'da 48 belde kapanırken, Sandıklı İlçesi'nde ise 11 beldeden sadece Akharım Beldesi kapanmadı.
Editör: Haber Merkezi