Ali Çiçek’ten duyarlı mesaj

Sandıklı Sebzeciler Odası Başkanı Ali Çiçek, sosyal medyada yayınladığı mesajla AESOB yönetimini eleştirerek göreve davet etti,

Ali Çiçek’in mesajı aynen şöyle:

“AFYON İLİ GENELİNİN ESNAFINA!
VE ODA BAŞKANLARINA!
Tüm dünyanın büyük bir sınavdan geçtiği şu zamanlarda bizler esnaf olarak bir birliktelik oluşturmamız lazım çünkü o kadar büyük bir sınavdan geçiyoruz ki (şuan bu sınavın başındayız) ilerki zamanlarda çok muhtaç duruma düşecek bir çok esnaf arkadaşımız var. Cumhurbaşkanımız bir yardım kampanyası başlattı bizde bunun bir benzerini Afyon esnafı için başlatmamız lazım. Bugün berberlerimiz ,kahvecimiz, minibüscümüz vb. bir çok arkadaşın işleri kapandı zamanla evine çocuğuna çoluğuna ekmek götüremeyecek dereceye gelecek hatta gelenlerde vardır ama biz öyle bir milletizki bu muhtaçlığımızı kimseye söyleyemeyiz.
Şimdi diyeceksiniz ki bizim bir birlik oluşturmamıza gerek yok bu esnafın başında bir Afyon esnaf odalar birliği (AESOB) zaten var.
Bende size şu cevabı vereceğim;
1-Evet resmiyette var ama sahada yok, bu virüs meselesinden dolayı kendi çalışma saatlerini 10.00-15.00 arası yapıp kendini tatil moduna çevirmiş birlik mi diyecem.
2-Sahaya inip esnafın sorunlarını soran birlik mi var diyecem.
3-Oda başkanlarıyla iletişime geçip ihtiyaç sahibi esnaflarınız varmı diyen bir birlik mi var diyecem.
4- tüm esnafımızın dezenfektan, maske ve eldiven ihtiyacı var bunu bile karşılamayan birlik mi diyecem.
5- odalarımızın kendi bütçeleri dahilinde esnafa yardımcı olmaya çalıştığı aşikar ama yetişemediği yerde yardımcı olmayan birlik mi diyecem.
6-birliğin parasının olduğunu yakın zamanda 20 bin esnafın hakkı da olan organizedeki yeri 5 milyona sattığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz böyle bir parayı böyle bir zamanda esnafa dağıtmayan veya dezenfektan ihtiyaçlarını görmeyen birlik mi diyecem.
7- şu süreçte sadece devletimizin çıkardığı genelgeleri bize göndermekle mükellef başka bir işe yaramayan birlik mi diyecem.
8- gelen 5 milyon paradan önce altına mersedes alıp hıdırlıkta keyif yapan birlik mi diyecem.
9- yönetimden birisinin biz o parayı çatır çatır yiyoruz diyen birlik mi diyecem
10- hangi bir odanın veya esnafın yerel yönetimlerle veya başka birimlerle olan sıkıntısını çözmek için sahaya inmeyen birlik mi diyecem
DİYECEK ÇOK ŞEY VARDA AMA YUNUS EMRENİN DEDİĞİ GİBİ “SÖYLESEM TESİRİ YOK SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL”
Şimdi özellikle bazı oda başkanlarıma sesleniyorum; sosyal medyada herkes dürüst herkes adam herkes gururlu herkes yardımsever herkes adam.
Bizler bu esnafın temsilcisiyiz gerekeni yapalım ya bu birliği sahaya bu zamanda indirin ya da bindirin bunun vebali de günahı da sizin üzerinizde böyle bir zamanda esnafının yanında olmayan birliği ben kabul etmiyorum.”

Editör: Haber Merkezi