AKHARIM BELEDİYE BAŞKANI EŞREF ÜNSAL ‘IN EVİNDE YANGIN

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinin Akharım beldesinde, Belediye Başkanı Eşref Ünsal'ın evinde çıkan yangında 2 kişi dumandan zehirlenirken, 5 hayvan da telef oldu.

Edinilen bilgilere göre yangın, Başkan Ünsal'ın Çiğiltepe Mahallesi Pazar Sokak'ta bulunan 3 katlı evinde meydana geldi. Zemin katı besihane, diğer iki katı ise inşaat halinde bulunan binanın besihane kısmında çıkan yangın kısa sürede evin üst katlarına da sıçradı. İlk başta Akharım Belediyesi itfaiyesinin müdahale ettiği yangına, daha sonra takviye olarak Sandıklı İlçe Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ettiler. Belde sakinlerinin de söndürmek için seferber oldukları yangında, Başkan Ünsal'ın amcasının oğlu Ramazan Ünsal ile ismi henüz belirlenemeyen 1 kişinin de dumandan etkilendikleri belirtildi. Dumandan etkilenen 2 kişi olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldılar. Yangında ayrıca ilk belirlemelere göre besihanede bulunan 2 büyükbaş ve 3 küçükbaş hayvanın da telef olduğu bildirildi.

Yangın çıkış nedeninin belirlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilirken, Başkan Ünsal'ın yakınlarının iddialarına göre ise Ünsal'ın önceki gece beldede bir grup tarafından saldırıya uğradığı ve yangının da yaşanan olaya bağlı olarak kundaklama sonucu meydana geldiği öne sürüldü. Yangın esnasında Başkan Ünsal'ın ailesi sinir krizleri geçirirken aile fertlerini yakınları ve çevre sakinleri güçlükle sakinleştirebildi.

Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için itfaiye ve jandarma tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi

Ali Bayar - Sandıklı

Editör: Haber Merkezi