AKDAĞ kamp karavan ve doğa sporlarının merkezi haline gelecek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Disiplin Kurulu üyesi ve aynı zamanda Bahar Turizm sahibi Halil Yılmaz Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün destek ve katkılarıyla Türkiye deki kamp ve karavan turizmi dernek yönetici ve üyelerini Akdağ'a davet etti.

Türsab Disiplin Kurulu üyesi Halil Yılmaz yaptığı açıklamada; “Ülkemizin turizm kaynaklarının etkin kullanılması farklı destinasyonların turizm çeşitliliğindeki yerini alması adına Afyonkarahisar Sandıklı Akdağ milli Parkı'nın doğa sporları ve kamp karavan turizmine kazandırılması adına Sandıklı belediye başkanımız Mustafa Çöl ile birlikte çalışmalarımıza başladık. Bu çalışmaların ilkini bu hafta sonu Akdağın muhteşem manzarası eşliğinde Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün ev sahipliğinde derneğimizin üyelerini Akdağ’da misafir ettik. Karavanları ile Akdağ’da iki gün geçiren dernek üyelerimiz ile buluşarak burada yapılan çalışmalar ve olması gereken faaliyetler ile ilgili kendisine bir rapor sunduk.

Turizm bir vizyon işidir. Bu çalışmayı sayın başkana ilettiğimizde kendisi de sağ olsun bu konuyla yakından ilgilendi ve Sandıklı'nın bir değeri olan Akdağ'ın turizme kazandırılması adına ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti .

Gayelerinin Akdağ Milli Parkı'nın eşsiz güzelliğini yurtiçi ve özellikle yurtdışındaki kamp karavan ve doğa sporları yapan kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ve sporcuların Sandıklı Akdağ milli parkına gelmelerini sağlamak olduğunu bildiren Yılmaz; Sandıklı ekonomisinde ciddi katkılar sunacağını düşündüğümüz bu çalışmanın kısada sürede karşılık bulacağını ve Akdağ milli parkının ve dolayısıyla Sandıklı ilçemizin Türk turizmindeki bu destinasyonda hak ettiği yeri alacağından hiç bir şüpheleri olmadığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi