AFAD, Akdağ’da tatbikat hazırlığına devam ediyor
AFAD Erzurum,Samsun ve Bursa illerinde yaptıkları büyük tatbikat sonrası,4. Sünü yapacağı Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Akdağ bölgesinde da ki tatbikatlarından “Dağda ve Açık arazide arama kurtarma tatbikatı” hazırlıklarına başladı.
                Bugün 80 araç ile Akdağ’a çıkan 27 il Afad Müdürlüklerinden gelen 500 personel, Akdağ’da kamp kurdular. UMKE,Türkk Telekom, Afyonkarahisar ve Sandıklı Belediyelerinin de katıldığı kamp ve çevresinde 15 araç ile 60 personelden oluşan jandarma ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldılar. 3 ila 5 eylül tarihleri boyunca sürecek olan tatbikat çalışmalarının birinci gününde konuşlanma ve kamp çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.
                AFAD’ın tatbikat kampının ikinci gününde Eğitim ve bilgilendirme verilmesi planlanırken, küçük çaplı deneme tatbikatları yapılması düşünülüyor.
                Kampın son gününe Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve AFAD Başkanı Dr Fuat Okatay’ın katılması da beklenirken,son gün tokalı kanyon’da “Dağda ve Açık arazide arama kurtarma tatbikatı” isimli büyük tatbikatın düzenlenmesi bekleniliyor.
                Gerçekleşecek büyük tatbikatta; kayıp olan bir gurup öğrencinin dağda ve açık alanda arama, kurtarması yapılacak. Böylelikle pratik yapılarak personelin arama kurtarma becerilerinin geliştirilmesi bekleniliyor.
Editör: Haber Merkezi