21.HUKUK DAİRESİ ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
 Sandıklı’lı olan Doç.Dr. Halil Yılmaz 22.12.2011 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilmişti. Yılmaz geçtiğimiz günlerde 21. Hukuk Dairesi Üyeliğine seçildi.
Yılmaz 11.09.1965 yılında Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde doğdu. Sandıklı’nın Alagöz Köyünden olan Yılmaz İzmir Havva Özişbakan lisesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun olan Doç.Dr. Halil Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetinde Yedek Subay Hakim Asteğmen olarak askerliğini tamamladı.
Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yılmaz, sırasıyla Rize,Solhan Cumhuriyet Savcılığı, Çamlıdere, Haymana, Ankara Hakimliği görevlerinde bulundu.
İyi derecede İngilizce bilen Yılmaz, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Ensitüsün’de Y.Lisans, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora yaptı. “Türk Hukukunda Yetkili Mercilerin Kararlarına Uymama”, “Borçların ifasında ihtirazi Kayıt İleri Sürülmesi ve Uygulanması”, “Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Emsal Kararları” “Yapı Denetim ve Yapı Denetim Kuruluşları”, “Türk Hukukunda Yapı denetim Kuruluşlarının Hukuksal Sorumluluğu”adlı eserleri yayımlanmış ve çok sayıda makaleleri bulunmaktadır.Evli ve iki çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi