Şair ve Yazarlar Bir Araya Gelerek Süleyman Uysal’a Övgüler Dağıttılar

Dinar Yazarlar Şairler Kültür derneğimiz başkanı Yaşar Sağlam'ın organize ettiği yeni bir faaliyet toplantımızda 10 Aralık 2022 Cumartesi günü 30'a yakın üyemiz ve bizi yalnız bırakmayan dostlarımızın iştiraki ile dernek binamızda toplandık.

Başkanımız Yaşar sağlam açılış konuşmasında "Derneğimiz olarak bu programda Derneğimiz üyelerini daha iyi tanıtmak ve üyelerimizi onurlandırmak amacıyla her üyemiz için ayda bir gün toplantı düzenleyeceğiz. Derneğimizin 4-5 üyesi biriki yıl içinde vefat ederek onları ansızın kaybettik bundan böyle aramızda göremeyeceğiz. Onları burada rahmet ve saygıyla hatırlayıp anıyoruz. Ben bu toplantıyı DERNEĞİMİZİN EN YAŞLI ÜYESİNDEN BAŞLATIYORUM. YAŞ SIRASINA GÖRE Sırasıyla bunu her ay düzenleyeceğiz. Derneğimizin ihtiyar delikanlısı SÜLEYMAN UYSAL’ dan başladık. Bugün onu daha iyi tanımak ve yeni eserlerini okumak onun hakkında fikir ve düşüncelerinizi sizlerden dinleyeceğiz kendisi de bize sevdiği şiirlerinden okuyacak” Dedi.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinden sonra Şairimiz SÜLEYMAN UYSAL çok mutlu olduğunu belirterek katılan tüm arkadaşları ve dostlarına teşekkür ederek bir şiirini okuyarak mikrofonu bıraktı. Daha sonra Şair ve Yazar üyeler ile katılan dostlar sırasıyla söz alarak kimi onun hakkında düşüncelerini kimi ona yazdıkları şiirlerini kimide onun yazdığı şiirlerden okudular.

Başkanımız Yaşar Sağlam bilgisayarından açarak onun şiirlerinden bestelenmiş şarkı ve Türkülerden dinletti.

Program sonrası sohbetler yapılarak Derneğimiz 2.başkanı Mehmet Özcan ın çay ikramıyla toplantı sona erdi. Süleyman Uysal ustamız basılan 3 kitabını isteyen arkadaşlara imzalayarak verdi. Bende derneğimizin bir üyesi olarak böyle bir toplantının yapılmasına çok sevindim ve diyorum ki Böyle bir faaliyet yapan Derneğimiz başkanı Yaşar Sağlama teşekkür ederim.

Ayhan Kalkan

Araştırmacı Gazeteci Yazar

Dinar Şair, Yazarlar Kültür Derneği Kurucu üyesi