YİNE BİR İLK: AFYONKARAHİSARDA DAHA ÖNCE HİÇ BİR HASTANE TARAFINDAN YAPILAMAYAN AMELİYAT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Halk arasında Ebru Gündeş’in rahatsızlığı diye bilinen Anevrizma Kanamasına müdahale; Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde gerçekleşti. Afyon tarihinde ilk olan ameliyatı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op.Dr. Serkan ÖZKAYA ve Op.Dr. Zübeyde ÖZKAYA başarılı şekilde gerçekleştirdiler.
Ameliyatla ilgili açıklamalarda bulunan Op.Dr. Zübeyde Özkaya; ’62 Yaşında olan hastamız bilinci kapalı şekilde acil servise getirildi. Yapılan incelemelerde beyin damarlarında oluşan baloncuk patlaması sonrası beyin kanaması tespit edildi. Yapılan ileri tetkikler sonunda hasta yakınlarının onayı alınarak ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılı geçen operasyonla beyin damarında oluşan baloncuk kapatıldı’ diyerek, Yoğun bakım tedavisinin ardından hastanın servise alındığını, genel durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu belirtti.
İyileşme sürecinin devam ettiğini ifade eden Op.Dr. Serkan Özkaya; ‘İlimizde daha önce bu tür hastalar tüm hastanelerce il dışına sevk edilmekteydi, bu da zaman kaybına ve hastanın mağduriyetine yol açıyordu. İlimizde böyle başarılı bir operasyonu gerçekleştirmenin gururu içindeyiz. Bu ilke ekip ruhuyla adım attık, artık hastalarımızın çevre illere sevk edilmesinin ve mağdur olmalarının önüne geçeceğiz’ şeklinde konuştu.
Mutluluğu gözlerinden okunan hasta ve yakınları Afyonkarahisar Devlet Hastanesinden çok memnun olduklarını dile getirdiler. Yetkililerin sunduğu imkanları en etkin şekilde kullanarak şifa dağıtan doktorlarına ve ekibine sonuna kadar güvendiklerini vurgulayarak teşekkür ettiler. 
 
Editör: Haber Merkezi