Ulusal Kanser Haftası ve Dünya Sağlık Günü

Aydınlık, sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir toplum ve sağlıklı nesiller yetiştirmek gerekmektedir. Sağlıklı toplum için de öncelikle bireyler sağlıklı olmak zorundadır. Kişi çok basit bir tedbirle tedavisi olmayan veya çok güç olan birçok hastalığın önüne geçilebilmektedir. Düzensiz ve kötü beslenme, hareketsizlik, alkol ve sigara gibi zararlı maddelerden uzak durulduğu sürece sağlığı kaybetme riski oldukça azalacak ve sağlık koruma altına alınmış olacaktır. İl Sağlığı Müdürlüğü olarak bizim de birinci görevimiz halkımızın sağlığını hastalanmadan önce korumaktır. Bununla ilgili Müdürlüğümüz bünyesindeki birimler ve taşrada Müdürlüğümüze bağlı kurum ve kuruluşlarca pek çok çalışma yapılmaktadır. Kanser, bağışıklama, obezite ve sağlıklı beslenme, tütün ve mamulleri vb. konularında yapılan eğitim, uygulama ve taramalar bunlardan bir kaçıdır.

En değerli varlığımız olan sağlığı korumanın önemini vurgulamak adına kutlanan, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası ve 7 Nisan Dünya Sağlık Günü vesilesi ile herkese, her yaşta sağlıklı bir ömür diliyorum. Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde oruç tutmak isteyen ancak kronik hastalığı olanların öncelikle hekimlerine danışmasını mutlaka öneriyorum. Oruç tutan bütün vatandaşlarımızın her zaman hatırlattığımız sağlıklı beslenme önerilerimizi dikkate almasını öneriyor ve Bayrama sağlıkla kavuşma dileklerimi sunuyorum. Sağlıklı beslenme ve sağlık ile ilgili her türlü bilgi ve önerilerimize; “afyonism.saglik.gov.tr” adresinden her zaman ulaşabilirsiniz.

Hastalanmadan, koruyucu sağlık hizmetlerimizden faydalanmak için, öncelikle aile hekimlerine ve sorunların türüne göre diğer sağlık kurumlarımıza (Sağlıklı Hayat Merkezi ve Annelik Okulu, KETEM, vb.) başvurularınızı bekliyor, özellikle risk grubunda olduğunu düşünen herkesin de mutlaka tarama yaptırması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Uzm.Dr.Serhat Korkmaz

İl Sağlık Müdürü

Editör: Haber Merkezi