Sınav heyecanı ve akupunktur

Sınava hazırlanan çocuğumuzda sosyal ilişkilerinde bozukluk, uyku ile ilgili problemler, arkadaşları ile ilişkilerinde bozukluklar, ani öfke patlamaları, beslenme alışkanlıklarında bozukluklar, ders çalışmak isteyip odaklanamama gibi belirtiler bu heyecana eşlik ediyor ise, Çocuğunuzun tedaviye ihtiyacı vardır.“
 
Çocuklarımız sınavların ard arda geldiği bir maratonun içerisinde. Çocuklar büyük bir heyecan içerisinde sınavdan sınava koşturuyor. Sınav heyecanı normal midir? Bu stress  sınavları olumsuz etkiler mi ? Bu heyecan için bir tedavi gerekliliği var mıdır?
 
Sınav heyecanı başarı için olması gereken bir duygudur. Bu heyecan başarılı olma hırsını da yanında getirir Fakat bazı durumlarda sınav heyecanının aşırı olması sınav başarısızlığına neden olur . Bunu nasıl ayırt ederiz? Sınava hazırlanan çocuğumuzda sosyal ilişkilerinde bozukluk , uyku ile ilgili problemler, arkadaşları  ile ilişkilerinde bozukluklar, ani öfke patlamaları ,  beslenme alışkanlıklarında bozukluklar , ders çalışmak isteyip odaklanamama gibi belirtiler bu heyecana eşlik ediyor ise , çocuğunuzun tedaviye ihtiyacı vardır.
 
Tedavi için psikiatrik ilaçları kullandığımız zaman, çocuklarda genel bir sakinleme hali oluşur. Bu durum sınav başarısı için gerekli heyecanı da ortadan kaldırır.Oysa çocuklarda başarı için gerekli heyecan olmalıdır. İşte bu nedenlerden dolayı sınav başarısı için en iyi tedavi yöntemi akupunkturdur.
 
Akupunktur bir dengeleme tedavisidir. Kaygı ve endişe gibi duyguları ortadan kaldırırken ,heyecanı ortadan kaldırmaz. Kan dolaşımını düzenleyerek beynin kan ihtiyacını düzenler. Akupunktur tedavisi ile çocukların sıkıntıları ortadan kalkarken , başarı ortalamaları da yükselir.Bu nedenle sınav başarısını artırmak için akupunktur en iyi yöntemlerin başında gelir ve uygulanan çocukların başarı ortalamalarının arttığı görülür.
Hacamat
Hacamat, deriye açılan ufak ensizyonlardan vakum yolu ile kan alınmasıdır. Hacamat deri altındaki dokularda birikmiş toksin yükü ile kirlenmiş  kanın vücut dışına atılmasıdır.
 
Hacamat ne yapar _?
 
Vücudumuzda metabolik süreçlere bağlı olarak ortaya çıkan toksinler atılım organları aracılığı ile vücudumuzdan uzaklaştırılırlar. Terleme , idrar, dışkı , gözyaşı ,solunum toksinlerin atılmasını sağlarlar.Fakat günümüz şartlarında vücudumuza  giren toksinleri uzaklaştırmak tamamen mümkün olmamaktadır. Vücudumuzda atılamayan toksinler en zararsız organlardan başlayarak depolanır.. Vücuttaki depolama alanlarından birisi de , cildin üst tabakası olan kılcal damarların olduğu bölgedir.Hacamat ile deri altında birikmiş olan bu toksinleri temizlenir.
 
Herkes Hacamat Yapabilir mi ?
 
Hacamat vücudda çok önemli iyilik hali  sağlamaktadır.Fakat ehil elde yapılmadığı zaman bazı problemlerin oluşması da kaçınılmazdır.Hacamat tedavisi doğru noktalardan yapılmalıdır.Kan almak için açılan insizyonlar  milimetrik dokundurma yapılmalıdır. Derin kesi tarzında yapılan uygulamalarda oluşan skatris iyileşme dokusu vücudda blokaj oluşturur. Vücudun enerji döngüsünde oluşan bu blokajlar bozukluklar meydana getirir. Bu bozukluklar da ilerde hastalık oluşmasının zeminini hazırlar. İnsizyonlar uygun yöntem ve ehil kişilerce yapıldığı sürece hiçbir yan etki ve komplikasyon riski taşımaz.. Hacamat tedavisi olan kişi tedavi esnasında hafif bir sızı hisseder ama bu durum uygulama sonrası tamamen kaybolur.Hacamat yapılırken  kullanılan malzemeler kaliteli olmalı , hijyen  kurallarına dikkat edilmelidir.
 
Hacamat ne zaman yapılır ?
 
Vücudumuzdaki toksinleri temizlemek ve sağlıklı kalmak için hacamat yaptırılmalıdır.
En faydalı hacamat İlkbahar ve Sonbaharda yapılandır.
Hacamat için belli günler vardır.
Sünnet olan hacamat Hicri takvime göre 17, 19, 21 günleri yapılır.
Sağlık için yapılan hacamatta gün beklenmez .Her gün yapılabilir.
Kare içinde olacak
Ocak 2017 Hacamat Takvimi
15 pazar
17 salı
19 perşembe
Sünnet olan  Hacamat günleridir.
Candida tükrük testi
Candida ve sebep olduğu rahatsızlıklarla ilgili geçen yazımızda detaylı bilgiler yazmıştık. Depresyondan migrene ,otoimmun hastalıklardan eklem ağrılarına, kronik yorgunluktan  uyku problemlerine , astımdan allerjiye , mide rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığın altında candida albicans denilen ve bağarsaklarımızda üreyip çoğalan bir mantar olabilir. Bu rahatsızlıklardan birisi ya da kronik bir başka hastalığınız varsa , bunun altında candida enfeksiyonu olup olmadığını basitce bir testle anlayabilirsiniz.
 
Sabah kalktığınızda ağzınıza hiçbirşey değmeden su ile doldurduğunuz bardağın üzerine tükürün.Yarım saat sonra tükrük bardak üzerinde asılı kalıyor ise candida enfeksiyonunuz yoktur anlamına gelir. Fakat bardağın altına dogru iner , havada asılı damlacıklar şeklinde su içine dağılır ve bardağın dibine çökerse sizde candida enfeksiyonu vardır demektir. Hemen tedavi olmanız gerekir. Candida enfeksiyonunuz varsa bunun tedavisini yaptırmadan digger hastalıklarınızdan kurtulamazsınız.
Dr.H.Hüsnü EREN