Sandıklı Sorkun Köyündeki Yangın 2 Evi Kullanılmaz hale Getirdi

Sandıklı İlçesine bağlı Sorkun Köyünde 2 katlı ahşap evde çıkan yangın yanındaki eve de sıçradı. 2 evin kullanılamaz hale geldiği yangın, evlerden birinin yıkılmasıyla söndürülebildi.

 Sandıklı'ya bağlı Sorkun Köyü'nde dün akşam saatlerinde camiye giden 80 yaşındaki İbrahim Aksoy'a ait 2 katlı ahşap evde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen yangın 80 yaşındaki Nazife Aksoy ile kızı 50 yaşındaki Cennet Aksoy'un oturduğu eve de sıçradı. Anne ve kızı çevredekilerin yardımıyla evden çıkarılırken, köylüler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Sandıklı Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, yangının başladığı ev iş makinesiyle yıkıldıktan sonra alevler söndürülebildi. Yangında her iki ev de kullanılamaz hale geldi.

 'AK PARTİ BAKSIN BURAYA'

 Yangına geç müdahaleden yakınan köy sakinleri ise belde belediyesi statüsünün alınmasının ardından köylerindeki itfaiye aracı yerine 2 tonluk yangın söndürme tankeri verildiğini söyledi. Tankerin yangını söndürmekte yetersiz kaldığı için itfaiyeyi beklemek zorunda kaldıklarını aktaran Ali Türkkan, "Köyümüzün belediyeliği kaldırılırken itfaiye araçları da alındı. Bize verdikleri 2 tonluk tanker ise yangını söndürmede yetersiz kaldı. Sandıklı'dan itfaiye gelene kadar yangın da büyüdü. Ak Parti baksın buraya, seyretsin" dedi.

 '10 DAKİKADA BU YANGIN SÖNERDİ'

 Ahmet Burhan da "Belediyelikken Sorkun'u köye dönüştürdüler. Köye dönüşmeden önce olsaydı, itfaiye araçlarımızı almamış olsalardı yangın bu kadar büyümezdi. 10 dakikada sönerdi. Sandıklı'dan buraya itfaiyenin gelmesi yaklaşık yarım saat sürer. 3 saat oldu yangını söndüremedik" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi