Sağlıkta randevu sistemi tanıtıldı

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden hizmet almak için randevu almak isteyen vatandaşların kolay randevu alabilmeleri için uygulanmakta olan MHRS ( Merkezi Hekim Randevu Sistemi)’ nin İlimizde daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi amacı ile tanıtımının yapılması için, Sağlık Müdürlüğü tarafından Park Afyon AVM’ de bir stant açıldı.

2 gün süre ile görevli personelimiz tarafından, AVM’ ye gelen vatandaşlarımıza MHRS sistemi konusunda bilgi verilip, sistemin nasıl kullanıldığı anlatıldı. Ayrıca uygulamalı olarak da hem telefon ile hem de internet üzerinden randevu alma basamakları gösterildi. MHRS’ de hem 182 no.lu telefon aranarak hem de internet üzerinden “https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/” adresine girilerek istenilen hastane ve doktordan randevu alınabiliyor.Telefon aramalarında sadece arama ücreti ödenip ekstra bir ücret ödenmemektedir.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Mesut Şan, Park Afyon'da kurulan MHRS standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi