Sağlık Sisteminin Kanatsız Melekleri Hemşireler İçin Program Düzenlendi

Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUAM) tarafından Hemşireler Günü programı düzenlendi. AFSÜ SUAM Konferans Salonundaki etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, SUAM Başhekimimiz Doç. Dr. Ahmet Ali Tuncer, Başmüdürümüz Hatip Aydın, Başhemşiremiz Muharrem Berk, kurum yöneticilerimiz ile öğretim üyelerimiz, AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) akademisyenleri, hemşirelerimiz ve hemşirelik bölümü öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda SUAM Başhekimi Doç. Dr. Tuncer, Başmüdürü Aydın ile Başhemşiresi Berk günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş hemşirelerimizin “Herkes için Sağlık” ilkesini benimseyerek topluma sağlık hizmeti sunmada ön saflarda yer aldığını ve sağlık sistemini ayakta tuttuklarını belirterek hemşirelerin sağlık sisteminin kanatsız melekleri olduklarını ifade etti.

Slayt gösterisi ve Çocuk Acil Bölümü hemşirelerimizin ve personellerimizin sahnelediği piyesle devam eden programda, SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık ve hemşiremiz Ebru Gezer de birer konuşma yaptı.

Program, meslekte 20 yılını dolduran AFSÜ hemşirelerine teşekkür belgelerinin takdimi ve kokteyl ile son buldu

Editör: Haber Merkezi