Sağlık personeline verilen İngilizce kursu sona erdi

Sağlık Müdürlüğünün resmî ve özel sağlık personeline yönelik düzenlediği mesleki İngilizce kursu sona erdi.

Zafer Kalkınma Ajansınca 2019 Yılı Teknik Destek Programı 4. Dönem kapsamında desteklenen ve 18 Kasım 2019 tarihinde başlayan "Afyonkarahisar'da Sağlık Turizminin Geliştirilmesi İçin Medikal İngilizce Öğreniyoruz Projesi" dahilinde katılımcılara 1 aylık süre içinde 80 saatlik medikal İngilizce eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında Afyonkarahisar'da sağlık turizmi alanında görev yapan sağlık çalışanlarına, yabancı uyruklu hastalarla daha etkin iletişim kurabilmelerini sağlamak, yabancı uyruklu hastaların sağlık sorunlarını doğru teşhis etmek ve uygun medikal tedavi ve bakımlarını gerçekleştirmek amacıyla İngilizcenin medikal terimler ve iletişim konuları üzerine teorik ve pratik alıştırmalar yaptırıldı.

Sağlık Müdürlüğü, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Özel Park Hastanesi, Özel Fuar Hastanesi ve Afyon Fertilife Hastanesi’nde görev yapan 20 sağlık çalışanının medikal İngilizce öğrendiği eğitim, Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan'ın, başarılı olan sağlık personeline "Katılım Belgesi" vermesiyle tamamlandı.

Editör: Haber Merkezi