Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi, İlçe Sorumlularına Tanıtıldı

Kasım ayında Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz'ın koordinatörlüğünde başlayan Kadın Sağlığı Eğitim Projesinin sahadaki çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, Sağlık Müdürlüğü, ilçelerdeki proje sorumluları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına, ilçe Sağlık Müdürleri ile ilçelerde proje yürütücüsü olarak belirlenen 34 sağlık çalışanı katıldı. Katılımcılara Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ ve sağlık personeli Nilüfer Bayar tarafından, 3 yıl boyunca devam edecek projenin içeriği ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Proje süresince Afyonkarahisar nüfusunun yarısını oluşturan kadınlara yönelik Meme Kanseri ve Kendi Kendine Muayene, Serviks (Rahim Ağzı Kanseri), Kolorektal (Kalın Bağırsak) Kanserleri, Kadın Üreme Sağlığı ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar, Normal Doğum Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi gibi konularda bilgi verilecek, aynı zamanda kadınlarımızın meme kanseri, serviks (rahim ağzı) kanseri, kolorektal (kalın bağırsak) kanser tarama hizmetlerinden ve erken teşhis imkânlarından faydalanmasını sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi