Kadın Sağlığı Eğitim Projesi Sinanpaşa'da Başladı

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/profile_mask2.png

Vali Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz koordinatörlüğünde yürütülen olan Kadın Sağlığı Eğitim Projesi, Sinanpaşa İlçesi ile devam ediyor.

Vali eşi Fatma Tutulmaz, Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat ve ilçe protokol üyelerinin eşleri ve kız öğrencilerin katıldığı bilgilendirme toplantısı Kaymakamlık Binası Konferans Salonunda düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını yapan Sinanpaşa Kaymakamı Kübra Demirer, projenin kadınların farkındalığını artırdığı için çok faydalı olduğunun altını çizerek bu konuda kendilerine öncülük eden Fatma Tutulmaz'a teşekkürlerini sundu.

Açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali eşi Fatma Tutulmaz, hayatın her alanında yer alan kadının kendi sağlığını da düşünmesi gerektiğini belirterek "Proje ile toplam nüfusun yarısını oluşturan kadınların ve onların yetiştirdiği başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerin bilinçlendirilmesini ve de dünyada da önemi gittikçe artan sağlık okuryazarlığı oranını ülkemizde de artırarak özellikle kadınların yaşam kalitelerini yükseltmek ve sağlıklarını korumayı amaçlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlara yönelik Hemşire Nilüfer Bayar tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında hafta boyunca Sinanpaşa'daki kadınlara ve kız öğrencilere yönelik “Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivitenin Önemi; Obeziteden Korunma ve Diyabet; Normal Doğum, Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi; Kanser Türleri ve Kendi Kendini Muayene” gibi pek çok konuda uzmanlar tarafından eğitimler verilecek

Editör: Haber Merkezi