“Hakları asla ödenemeyen sağlık çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum”

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serhat Korkmaz, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayınladığı açıklamada:

Temelinde insan sevgisi; hedefinde sağlıklı kişiler, sağlıklı toplumlar ve sağlıklı bir dünya oluşturmak yatan, tarihi insanlık tarihi kadar eski olan tıp mesleği, direkt olarak insan sağlığı üzerinde çalışıldığından ve sorumluluğu oldukça fazla olduğundan kutsal bir meslektir. Bu kutsal ve saygın mesleğe dikkat çekerek gereken değerin verilmesi ve gereken saygının gösterilmesi için; ülkemizde modern tıp eğitimin başlangıcı olan “14 Mart” Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama 1.Dünya Savaşı’nda tıp öğrencileri tarafından İstanbul’un işgali sırasında işgal kuvvetlerine tepki olarak yapılmıştır. Böylece Tıp Bayramı tıp mesleği mensuplarının vatan savunması hareketi olarak başlamıştır.

Geçtiğimiz yıl bütün dünya ile birlikte Ülkemizde de baş gösteren COVID-19 salgını sağlığın, sağlık çalışanlarının önemini bir kez daha göstermiştir. Sağlık ordumuz bir yıldır adeta bir vatan savunması hizmeti vermiş, yeri gelmiş ailesinden uzak kalmış gece-gündüz demeden çalışmış ve bu esnada maalesef birçok sağlık çalışanı aramızdan ayrılıp rahmet-i rahmana kavuşmuştur. Bunca çabaya rağmen salgına karşı vermiş olduğumuz savaşı tam anlamı ile kazanmış değiliz. Salgının gölgesinde, kayıplarımız nedeni ile buruk bir şekilde kutladığımız Tıp Bayramı vesilesi ile hakları asla ödenemeyen bütün sağlık çalışanlarımıza gönülden saygı ve şükranlarımı sunuyor, görev şehidi olan bütün sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Temennim, halkımızın sağlık ordumuza destek vermesi, herkesin üzerine düşeni yapması, kurallara uyması ile salgına karşı savaşımızın en kısa sürede zaferle sonuçlanmasıdır.

Editör: Haber Merkezi