Eğitim faaliyetlerinde süreç yönetimi anlatıldı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı koordinasyonunda ‘Sertifikalı ve Hizmet İçi Eğitim Faaliyetlerinde Süreç Yönetimi Eğitimi’ 16-17 Mayıs 2017 tarihlerinde, Afyonkarahisar ilinde yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleşti.

Sağlıkta kaliteli ve etkin hizmet sunumu noktasında nitelikli personel istihdamını artırmak amacıyla, sertifikasyon programlarının düzenlenmesindeki sürecin önemini arz eden eğitim, Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri MEDİŞOĞLU’ nun konuşmasıyla başladı. Konuşmasında vatandaşların yaklaşık 15 yıl önceki sağlık hizmetine erişimindeki zorluklardan bahseden Dr. MEDİŞOĞLU, ‘Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Programıyla büyük yol katettik. Sağlık hizmetine erişim kolaylaştı, sağlık tesisleri yenilenerek daha güvenilir hizmet için modern teknolojik cihazlar sağlandı, sağlık arzı gelişerek çok üst seviyelere taşındı. Şimdi ise bu gelişimde tıkanma noktasına gelmemek için Sağlıkta Dönüşümün 2. Fazına geçerek insana yatırım yapıp, sağlık personelini eğiterek hizmetin kalitesine odaklanmak gereklidir. Ölçülebilir kalitesi olan bir hizmet üretmek eğitim faaliyetleriyle mümkündür. Bilgiler sürekli güncelleme gerektiriyor, bugün öğrendiklerimiz 1 yıl sonra eskimiş oluyor. Kurum Başkanımız Dr. Hasan AYDINLIK’ın koordinasyonunda saha alanında çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda eğitim faaliyetlerini vizyon anlamında takip etmekteyiz ve bu faaliyetlerimiz artarak sürecektir. Bu eğitimin birlikte yapacağımız güzel çalışmalara öncülük edeceğine inanıyorum’ dedi.

Sertifikalı ve Hizmet İçi Eğitim Programlarının 2014 yılından günümüze durumu hakkında bilgi veren Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Tünay ŞAHİN yaptığı konuşmada çalışmalarına ilk olarak görev tanımlarını yenileyerek başladıklarını ve eğitim-arge birimlerini kurduklarını ifade etti. ŞAHİN konuşmasında; ‘Kurumlarımızın ve Sağlık Tesislerimizin hizmet gerekliliklerine etkin bir eğitim ihtiyacı olduğunu görerek, bunun için sertifikalı eğitim programları düzenledik. Akabinde bir takım yönerge, yönetmelik ve düzenlemelerle dinamizmi, organizasyonu ve çalışma yeteneğini arttırmaya gayret ettik. Daha önceleri Sertifikalı alanlar belirsiz haldeydi. Bugün geldiğimiz noktada 23 özellikli alanın ‘Sertifikalı Eğitim Alanı’ olmasını başarmış durumdayız. Bunlardan 17 tanesinin çalışmalarını başlatarak, sahaya standartlarını intikal ettirmiş durumdayız. 10 alanda ise gerekli müfredatlar yayınlanmış durumda. Toplamda sertifikalandırdığımız personel sayısı 13 bin civarıdır. Bu eğitimlerimiz Hemşirelik alanında yoğunlaşmış durumda , fakat bu konudaki çalışmalarımızla sadece Hemşirelik alanıyla sınırlı kalmayıp Att, Sağlık memuru, Ebe ve diğer sağlık personeli içinde geçerli olacak. 173 merkezimiz eğitim yetkisi almış durumda. Temennimiz bu yetkiye sahip tesislerin eğitimlerini aktif şekilde gerçekleştirebilmeleri ve sürdürmeleridir. Bu eğitim vesilesiyle interaktif katılım sağlayarak hep birlikte mevzuatları inceleyerek, sahaya nitelikli veri aktarma noktasında bilgi alışverişinde bulunacağız’ dedi.

Sertifikalı Eğitim Programlarının ve Hizmet İçi Eğitimlerin ayrıntılarıyla masaya yatırıldığı, oldukça verimli geçen istişare toplantısı, Çevre Kamu Hastanelerinden yaklaşık 270 katılımcının yoğun ilgi ve memnuniyetiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi