Dünya El Yıkama Günü

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Sağlık Müdürlüğü tarafından, 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla Hoca Ahmed Yesevî İlkokulunda bir etkinlik düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ ve sağlık personelinin katıldığı etkinlikte, ilkokul örencilerine el yıkamanın önemi ve nasıl yapılacağı, uygulamalı olarak anlatıldı.

Dr. Karadağ, bugün artık hastalıkların önüne geçme yollarının daha çok önemsendiğini belirterek "El yıkama da bu yolların başında geliyor. Gün içinde doğal olarak pek çok yer ile temas eden ellerimizi yeterince ve doğru olarak yıkamaz ve temizliğimizi sağlamazsak bu, pek çok hastalığa davetiye çıkarmak demektir. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak bu farkındalığa dikkat çekmek ve el yıkama alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren kazandırmak için bugün böyle bir etkinliği planladık.

Çocuklarımıza hem temizliğin önemini anlattık hem de doğru şekilde el yıkamayı uygulamayı olarak gösterdik." dedi.

İlkokul öğrencilerinin büyük bir dikkatle ve ilgiyle takip ettikleri etkinlikte ayrıca Sağlık Bakanlığının abone olanlara ücretsiz olarak verdiği Sağlık Çocuk Dergisi de dağıtıldı.

Dünya El Yıkama Günü Etkinliği daha sonra bir alışveriş merkezinde devam etti. Burada da vatandaşlara el yıkamayla ilgili bilgilere verildi.

Editör: Haber Merkezi