Diyabetik Ayak ve Yara Polikliniği ile Diyabetik ayak ve Yara Bakım Servisi Açıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ihtiyaca binaen yeni birimler hizmete sunuluyor. Bunlardan biri de Diyabetik Ayak ve Yara polikliniği ile Diyabetik Ayak ve Yara Bakım Servisi.

Sadece kan şekerinin yükselmesi demek olmayan diyabet, sistemik bir hastalıktır ve bütün dokuları ve vücudu etkiler. Uzun süreli diyabetli hastalarda, kan şekeri yüksekliğinden dolayı, bacakların alt kısmına ve ayaklara giden sinirlerde hasarlar olduğundan sıklıkla ayak sorunları gelişebilir. Özellikte diyabete bağlı oluşan yaralar ile diğer bazı sebeplerden dolayı oluşan kronik yaraların tedavisi ve yakın takibi oldukça önemlidir. Doğru bir bakım ve tedavi yapılmadığı takdirde uzuv kayıpları yaşanabilir. Özverili bir takip ve tedavi gerektiren bu tür vakalar için açılan birimlerimizde, böyle sorunları olan hastalarımızın hem ayaktan hem yatarak tedavi ve takipleri yapılacak. Bu birimlerimizde tedavi altına alınan hastalarımızın yakın takibi sonucunda olası uzuv kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hilmi Uyar başkanlığında deneyimli bir ekibin görev aldığı serviste; dâhiliye, plastik cerrahi, ortopedi, kalp damar cerrahisi gibi farklı dal uzmanları da tedavilere katkıda bulunuyor.

Birimlerin açılışını yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, çalışmalar hakkında ve yatarak tedavi görmeye başlayan hastaların durumları hakkında bilgiler alırken hastalarla da sohbet etti. Açılışa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Ahmet Murat Koyuncu ve Başhekim Opr. Dr. Mehmet Duran ve birim personeli de katıldı.

Editör: Haber Merkezi