DEVLET HASTANESİNDE KABURGADAN BURUN YAPTI

Kamu Hastaneleri Birliğine Bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif AYDIN,  kaburgadan alınan kıkırdak dokusundan burun yaparak Devlet Hastanesinde başarılı bir ilke imza attı.

Op. Dr. Arif AYDIN ; ‘Yemende sokakta yürürken nereden geldiği ve kim tarafından atıldığı bilinmeyen bir kurşun ile burnundan yaralanarak burnunun büyük bir kısmını kaybeden Yemenli hasta sosyal hayatta sıkıntılar yaşadığını, burnundaki görüntü onu rahatsız ettiğinden dolayı gözlük kullandığını ve gözlüğü alnına bantla yapıştırmak zorunda kaldığını ifade etti. Üstelik hasta burundan güçlükle nefes alıp verdiği için uyku sırasında da sıkıntı yaşamaktaydı. Bizde hastaya iki aşamalı bir ameliyat yaptık. Öncelikle hastanın alnından sağlam bir dokuyu burun üzerine getirdik. İkinci seansta ise hastanın kaburgasından alınan kıkırdak dokularına şekil verip burun çatısı oluşturduk. Hastamız şu anda rahat nefes alabiliyor ve görüntüsünden de memnun, her gün şükranlarını sunuyor’ diyerek, ihtiyaç duyulan her türlü Rekonstrüktif (onarım amaçlı) ve estetik cerrahisi operasyonlarının Devlet Hastanesinde başarıyla yapıldığını vurguladı.
Plastik ve rekonstrüktif (onarım amaçlı) cerrahinin; Hastalık, kaza, tümörler, yanıklar gibi durumlar sonucu vücutta meydana gelen çeşitli şekil bozuklukları ya da doku-organ, işlev kayıpları onarımı ve tedavisiyle ilgili bir alan olduğunu vurgulayan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat ÇAĞLAYAN, ‘Bu kayıplar insanın sosyal hayatını derinden etkileyerek kişide benlik saygısının azalmasına ve özgüven eksikliğine neden olur. Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonlar sayesinde, insanlar hem tıbbi yönden daha iyi bir duruma gelmekte, hem de psikolojik açıdan kendilerini daha iyi hissettikleri için sosyal hayatlarına daha kolay adapte olmaktadırlar. Verilen hizmetlerimizin daha nice başarılara vesile olmasını temenni ediyorum’ dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi