Deniz Tuzu Nedir, Neden Kullanılmalı?
 
Deniz suyundan elde edilen ve özel tesislerde üretilen bir tuz türü olan deniz tuzunun içerisinde bol miktarda magnezyum, demir, sülfür ve kalsiyum bulunur. Birçok mucizevi etkiye sahip olan deniz tuzu günümüzde oldukça fazla tercih edilmeye başlandı. Deniz tuzu sadece turşu yapımında değil, yemeklerde ve hem cilt hem de saç sağlığı için kullanılıyor.
 
Deniz tuzu kullanım alanı bunlarla da bitmiyor. Tırnak hastalıklarını iyileştirmek için de kullanılan deniz tuzu, kan dolaşımının hızlandırılması açısından da etkili oluyor.
 
Selülit giderici bir özelliğe sahip olması nedeniyle vücut peelinginde de kullanılıyor. Bu nedenle özellikle kadınların deniz tuzuna ilgisi oldukça fazla. Deniz tuzunu bir tasa koyduktan sonra, içine daldırdığınız ıslak fırça ya da süngerle selülitli bölgeleri fırçalayarak selülitlerin görünümünü azaltabilirsiniz.
 
Saçlarda da deniz tuzunun olumlu etkisini görüyoruz. Islatılan saç köklerini deniz tuzu ile ovarsanız ölü deri hücrelerinin yok edilmesini sağlarsınız. Böylelikle hem hücrelere oksijen erişimi çok daha kolaylaşıyor hem de saçlarınız güçleniyor.
 
Deniz tuzu kullanımı neden önemli?
 
Deniz tuzu mineral bakımından zengindir ve ihtiyaç duyduğumuz minerallerin birçoğu içerisinde doğal halde bulunur.
 
Deniz tuzu içerisinde ağır metal oranı daha azdır. Vücudumuzun bazı ağır metallere de gereksinimi bulunsa da, çoğu ağır metal vücudumuzun sağlığı açısından çok zararlıdır. Deniz tuzunun önemi burada da kendini gösterir çünkü  ağır metal içeriği son derece az düzeydedir ve deniz tuzu kullandığınızda vücudunuzun ağır metallerle zehirlenme riskini yok edersiniz. Diğer tuzları kullandığınızda vücudunuzun ağır metallere maruz kalma riski artar. Ağır metaller kanser, kardiyovasküler ve gastrointestinal gibi birçok hastalığa neden olmaktadır.
 
Deniz tuzu mineral zengini olması nedeniyle vücut sağlığı açısından oldukça önemlidir. Vücudumuzda hücre yenilenmesinde ve kana oksijen geçişinin sağlanmasında etkilidir. Erken yaşlanmayı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. etkilidir. Besinlerdeki yararlı maddelerin vücuda alınmasını kolaylaştırır.
 
Ülkemizin kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi esas alan Binbir Gıda, tuzlaların bulunduğu alanlardaki ekosistemin ve biyolojik çeşitliliğin devamlılığı açısından büyük önem taşıyan tuz üretimini müşterilerinin beklentileri doğrultusunda gerçekleştiriyor. Detaylı bilgi almak için http://www.binbirgida.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Editör: Haber Merkezi