Aile hekimlerine eğitim

Sağlık Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde görev yapan tüm aile hekimlerine yönelik eğitim düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü Ek Bina Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitimde “Çocuklarda Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu ve Otizm” konuları ele alınacak.

4 gün sürecek eğitimin açılışına katılan Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, aile hekimlerinin var olan bilgilerini güncellemeyi ve tazelemeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Özellikle çocuklarda görülen dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi durumlarda aileler bazen hastalığı kabullenemiyor ya da önemsemiyorlar. Otizmde ise erken tanı gerçekten çok önem taşıyor. Erken tanı ile çocuklara erken yönlendirme yapma fırsatı ve de çocuğa daha sağlıklı bir hayat sürdürme imkânı elimize geçiyor. Burada aktarılacak bilgilerle çocuklarımıza ve onların ailelerine en güncel ve en doğru sağlık hizmetini vermeyi amaçlıyoruz. Umarım eğitimimizden azami şekilde istifade edersiniz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Eğitimler Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Uzm. Dr. Hacer Gizem Gerçek, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Kutay Taş ve Uzm. Dr. Çağla Çelikkol Sadıç tarafından verilecek.

Editör: Haber Merkezi