Ağır metal tehlikesi
 
Günlük hayatımızda Ağır Metal birikimine maruz kalmamak nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Kirlenmiş topraklar, sanayi atıkları ve kontamine gıdalar ile sürekli temas halindeyiz. Kontamine içme sularına, eksoz gibi hava kirleticilerine doğrudan veya solunum yoluyla maruz kalınmaktadır.
 
Gündelik ev yaşamında ise ağır metal içeren dental amalgamlar,sigara kullanılması, petrol ürünleri, çelik tencere, kalitesiz çatal, yemek kapları, alüminyum folyolarla yemek pişirmek, deodorantlar, saç boyaları, kozmetik ürünleri, metal gıda kapları, fotokopi yazıcı gibi ofis malzemelerindeki toner parçacıkları, marangozluk mesleğinde kullanılan kimyasallar, temizlik ve diğer ev ürünleri gibi pek çok kaynaktan ağır metal zehirlenmesine maruz kalınıyor.
Ağır Metal zehirlenmesi birçok sağlık sorununun altında yatan nedenlerin başında gelmektedir. Ciddi yan etkileri , azalan büyüme ve gelişme gerilikleri, kanser, organ hasarları, sinir sistemi hasarı ve metal birikimin aşırı hallerinde ölümle sonuçlanır.
 
Düşük seviyelerdeki ağır metal birikimleri bile zihin ve beden sistemini bozabilir. Çoğu vakada rahatsızlıklar kronik hale gelinceye kadar etki mekanizmasının fark edilmediği unutulmamalıdır. Civa ve kurşun gibi bazı ağır metaller kişinin bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırmasına sebep olan otoimmün sorunlardan romatoid artrit, böbrek, kalp ve dolaşım sinir sistemi gibi hastalıklara yol açabilir.
 
Yediğimiz gıdaların birçoğu ağır metal içerir ve bizler farkında olmadan bu gıdaları tüketerek bir çok hastalığın oluşmasına zemin hazırlamış oluruz.Ağır metaller mitokondriye zarar vererek birçok sağlık sorunlarına yol açabilir. Nörolojik hastalıklar, yüksek tansiyon, sindirim hastalıkları, kilo vermede problemler, otoimmun bozukluklar, kanser, inflamasyon, uyku düzensizliği ve kronik ağrı bu hastalıklardan bazılarıdır.
 
Ağır metaller, yoğunlukları suyun yoğunluğunun en az 5 katı daha fazla olan metallerdir. Bunlar vücudumuz tarafından işlem göremez ve vücutta birikirler. Genellikle insan zehirlenmesiyle bağlantılı ağır metaller kurşun, civa, alüminyum, arsenik, nikel ve kadmiyumdur
 
Bakır ve çinko gibi diğer ağır metaller, küçük miktarlarda vücut için gerekli olup daha büyük dozlarda toksik etki gösterir.
 
     
      Vücutta doğal olarak bulunan bazı metallerin sağlığımıza yararları vardır. Örneğin demir kansızlığı önler,çinko ise 100'den fazla enzim reaksiyonunda yer alır. Metallerin normal olarak vücutta bulunma oranı çok düşüktür. Bu oran yükseldiği takdirde, vücutta toksik etki yapmaya başlarlar.
Ağır metallerin Kaynakları sadece tükettiğimiz gıdalar veya kullandığımız bazı ürünler değildir. Çevremizde sanayileşme yoğun ise ağır metal ile ilgili risk daha fazladır.
 
Ağır metaller vücudumuzdaki tüm sistemleri etkilerler.Biriktiği organlarda hastalıklara neden olurlar.Ağır metallerin çok az oranda solunması bile ciddi sağlık problemlerine sebep olurlar.Ağır metaller ;
       Bağışıklık sistemini baskılar.
       Allerjik reaksiyonlara neden olurlar.
       Genlerin değişime uğramasına neden olurlar.
       Faydalı bakterilerin  ölümüne neden olarak doğal florayı bozarlar.
       Doku hasarına neden olur.
        Kanın asitlik oranını arttırırlar.
       Osteoporozu artırırlar.
 
Bedenin Ağır metallerle olan bu mücadelesine yardım etmenin tek yolu vücuttan zehirli ağır metallerin uzaklaştırılması ve tekrar maruz kalma ihtimalini ortadan kaldırmaktır.
 
Ağır metallerin vücudumuza girişini engellemek en sağlıklı korunma yöntemidir. Ağır metal birikimi oluşmuş ise , ki günümüzde birçok kişide bu mevcuttur, ağır metal bağlayan birtakım destek ürünleri ile vücudumuzdan ağır metalleri uzaklaştırmak lazımdır. Yoksa sağlıklı klamayız, sağlıklı yaşayamayız.Ağır metal temizliği için bentonit , bioklorella , kişniş , spurina , ozon tedavisi , silica gibi birtakım ürünler kullanılabilir. Bunların hangilerini ne miktarda kullanmak gerektiği yapılacak muayene sonucunda ortaya çıkar. Ağır metal temizliği kısa sürede biten bir uygulama değildir. Bazı vakalarda 1 yıl boyunca yapılan tedaviler ile ancak temizlik sağlanabilmektedir.
 
Sağlığımız açısından bu kadar önemli olan ağır metallein neler olduğu nerelerde bulunduğu , hangi ağır metalin ne gibi rahatsızlıklara sebep olduğu konusunda ilei günlerdeki yazılarımda detaylı bilgiler vermeye devam edeceğim. Böylelikle ağır metal tehlikesine dikkat çekmek ve birçok hastalığı oluşmadan önlemek , ağır metal nedeniyle oluşmuş hastalıkları da tedavi etmek için bir bilinç oluşturmak şarttır. Yoksa sadece ağır metal temizliği ile tedavi olabilecek bir hastalığı ömür boyunca çekmek zorunda kalan birçok hastamız mevcuttur.
 
Editör: Haber Merkezi