Afyonkarahisar, “Bebek Dostu Altın İl”

Bütün bebek ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için iyi beslenme hakkına sahiptir. Emzirme, bebek ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Ancak bazı sebeplerden dolayı bebek ve çocuklar anne sütünü yeterince alamayabiliyor. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi; emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi için Bakanlığımızca 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülüyor. Program kapsamında ilk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında tamamlayıcı besinlerle beraber 2 yaş ve üstüne kadar bebeğin emzirilmesi öğütleniyor. Bu çerçevede İlimizde hizmet içi ve halk eğitimleri düzenlenip sağlık kurum ve kuruluşlarımızın program adımlarına riayet ederek “Bebek Dostu” unvanı alması için yapılan çalışmalar sonucunda kurumlarımızla beraber İlimiz de 2005 yılında “Bebek Dostu İl”, 2011 yılında da “Bebek Dostu Altın İl” unvanını aldı.

Sağlık Bakanlığı bu unvanları verdiği kurumları ve İli belirli aralıklarla ziyaret edip incelemelerde bulunuyor. Bu değerlendirmeye tâbi olan, İlimizde Bebek Dostu Hastane unvanına sahip; Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, AFSÜ (afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi) Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Park Hayat Hastanesi’ne başarılı çalışmalarını devam ettirdikleri için Teşekkür Belgesi verildi. Ayrıca yine aynı hastanelerin yenidoğan yoğun bakım üniteleri de “Bebek Dostu Yenidoğan Ünitesi” unvanına layık görüldü. Adı geçen hastane yöneticilerine plâket ve belgeleri, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz tarafından takdim edildi. Korkmaz, hastane yöneticilerine böyle güzel bir çalışmaya hizmet ettikleri için teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Korkmaz, İlimizde anne sütü ile ilgili bütün çalışmaları yürüten Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Şükrü Boz, Duran Kıvanç, Dr. Fatma Dilan Özdemir, Ebru Uzar ve Hatice Tüysüzoğlu’na ayrıca teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Editör: Haber Merkezi