REKTÖR HOCAYA SORULAR...

Kamuoyu ve üniversiteye yakın Afyon camiası, bahsedeceğim konular da oldukça meraklı ve Sayın Rektör Hocanın bu konulardaki düşüncelerini bilmek istiyor.

Özellikle kamu oyunda Sandıklı grubu olarak bilinen ve Fetö soruşturmaları kapsamında göz altına alınan bazılarının tutuklu bir kısmınında adli kontrol şartıyla yargılandığı akademisyenlerle ilgili özel olarak ‘’korundukları‘’ hakkındaki iddialar. Şöyleki; Rektör hocanın bu gruptan rahatsız olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Merak edilen ise 5 ay tutuklu kalan 8 aydır da açıkta olan öğretim elemanının kanun hükmünde kararnamelerle neden ihraç edilemediğidir. Bu ihracın engellenmesini fetö ilişkileri nedeniyle görevlerinden ayrılmak zorunda kalan Turizm Fakültesi dekan yardımcısının sağladığı iddiası var. Güya idari görevlerinden ayrılmak zorunda kalan bu kişi hala yönetime baskı yapabilecek bu gücünü nereden alabilmektedir. Yargının bile bu kişiyi kuvvetli suç delilleri varlığı nedeniyle tutuklattığı bilinirken Rektör hoca neyi beklemek zorunda bırakılmıştır?.

Çalınan sorularla yabancı dil sınavından şaibeli yüksek not alan bu kişinin neden basit bir dil araştırmasıyla Fetö ilişkisi ortaya çıkarılabilecek iken bu ısrarla göz ardı edilmektedir?.

Ceza evinde tutuklu bulunan iş adamı Ali Acar ile üniversite arasında imzalanan ve üniversiteyi zor durumda bırakan protokol işlerini bu kişinin organize ettiğini kamuoyundaki herkes bilmektedir. Bu kişi 2011 yılındaki rektörlük seçimlerinde Sandıklı Hüdai kaplıcalarında özel toplantılar organize ettiğini bundan dolayı Rektör hocanın ve Turizm Fakültesi Dekanının kendilerini korumak zorunda olduğunu çevresiyle paylaşmaktır. Bu anlattıkları doğru mudur?. Çok daha az Fetö ile bağlantıları bulunan onlarca akademisyen ihraç edilmişken bu kişileri kim, neden korumaktadır?

Bu kişilerin Fetö ilişkilerinin ortaya çıkmasında faydası olan, Devlet güçlerine yardımcı olan memurların Sayın Cumhurbaşkanı tarafından övülmesine rağmen, Üniversite yönetimi tarafından disiplin ve sürgün cezalarına çarptırılması iddiası doğrumudur? Eğer doğru ise bu kişilerin sürülme cezalarını Turizm Fakültesinde kim organize etmiştir? Rektör hoca bu duruma neden göz yummak zorunda kalmıştır?

Bir başka iddia da teknisyenlikten öğretim görevlisi yapılan ve akabinde bilgi işlem daire başkanlığında şube müdürü yapılan kişi ile ilgilidir. Fetö soruşturmaları kapsamında açığa alınıp daha sonra yeniden göreve döndürülen bu kişinin önce Sinanpaşa MYO’ ya sonrada istifa eden Rektör Yardımcısı tarafından Sandıklı MYO’ya gönderildiğidir. Bu kişinin yetkililere ‘’Beni göreve döndürmezseniz eğer, Zafer Kolejindeki toplantılara beraber gittiğimizi ‘’mahkemede söyler ve her şeyi anlatırım” dediği doğru mudur?.

Doğruysa bu kolejdeki toplantılara hangi tepe yöneticileri katılmıştır ve bu şantaja boyun eğilmiştir. Şöför iken önce okul sekreteri ve sonrasında da kütüphane daire başkanı olarak yapılan hızlı atama da bu kapsamda mıdır?

Eğer kamuoyunu bilgilendirirseniz bizi sevindirirsiniz.