Polis Teşkilatında Tayinler

Vatandaşın canını ve malını koruyan mesai gözetmeden, gece ve gündüz hava koşullarına aldırmadan cadde ve sokaklarda görevini layıkıyla yapan Polislerimizin tayinler başta olmak üzere bazı haksızlıklar erken yaşlarda emekli olmalarına neden olmaktadır. Kadın ve erkek memurların ayırt edilmeksizin elli iki yaşına kadar tayinleri de karı koca polisler birbirlerinden ayrılarak başka şehirlere tayin edilmesi de hoş karşılanmamaktadır.

Tayin, terfi çalışma programları başta olmak üzere kendi teşkilatının üst düzeyinde çalışan amir Memurlar tarafından yapılmaktadır. Ancak; memuru memnun edecek terfi, tayinler başta olmak üzere pek adil yapılmadığından memurlar şikâyetçiler. Polis memuru kadın erkek fark etmeksizin gün içinde verilen görev yerine gider sıcak, soğuk demeden cadde ve sokaklarda devriye veya nöbette görevine başlar bu bir memurun 8 saat günlük çalışma zamanını çok geçtiği saatler olabilir fakat polis memuru saat farkına bakılmaksızın çalıştırılır. Tayinlerde Memurları en çok üzen ise karı koca memur oldukları halde bunların bu durumunun dikkate alınmaksızın eşleri birbirlerinden ayırarak birisini Van iline diğerini Aydına tayin edebilirler. Bu tayinleri yapanların bu karı koca memuru ayırırken bunların okullarda okuyan çocuklarının olup olmadığını hiç düşünmezler mi? birlikte bir karakola veya Vilayete ilçeye verilseler daha adil olmaz mı? Bunları ayırmakla nereye varmaya çalışılıyor. Ayrıca, yaşı ellinin üzerine çıkmış, memuriyette yorulmuş, yıpranmış kişiyi şarka tayin etmekle neyi ispatlamaya çalışırlar yoksa polis memurlarının dört gözle bekledikleri 3600 ek göstergeden faydalanmamaları için mi bu engelleri çıkarırlar.

Aslında bu teşkilatın bütün sosyal hakları bakanlıklar, müsteşarlar tarafından yapılmamakta kendi içindeki teşkilatın üst düzey yine polis amir ve müdürleri tarafından yapılmaktadır. Böylede olunca daha adil ve düzenli olacağı yerde karmakarışık, hiçte hoşa gitmeyen başta karı koca memuru ayırarak başka başka şehirlere göndermekle işi iyice çığırından çıkararak polis memurlarını mağdur etmenin ne anlamı var anlayan varsa beri gelsin. Hem de bunu yapanlar kendi teşkilatının içindeki yine polis olan memur arkadaşları. Daha dikkatli bir düzen içerisinde tayinlerinin yapılması gerekirken birçok akıl almaz pürüzler yaşanmakta polis tayinlerinde. Bu teşkilatta çalışanların gecesi gündüzü, mesai saati gözetmeksizin sıcak ve soğuk demeden cadde ve sokaklarda nöbet tutmaları, hırsızı, uğursuzu, suçlu ve insanları acımasızca katleden canilerle mücadele eden bu görevi üstlenmiş insanlarımızın daha rahat bir şekilde görev yapmalarını sağlayacak, yaptığı işi sevdirecek sosyal haklar getirileceği yerde önlerine engeller getirilen yasalar koyarsanız bu memuriyette bulunan insanlarımızı üzer, sıkıntıya sokar memuriyetten soğutursunuz. Çok eski yıllarda polis mesleğinde çalışmış bir babanın evladı olarak ve akrabalarında bir düzineden fazla bu meslekte çalışarak emekli olmuş kişilerin olduğu polis mesleğinde çalışanların durumunu çok iyi bilirim.

Gece, gündüz, sıcak ve soğuk demeden bizlerin rahat, huzur ve güvenli bir şekilde yaşamamız için birçok fedakarlıklara katlanarak teşkilatta çalışan polis Memurlarımıza çalışmalarında başarılar ve kazasız, belasız hayırlı, sıhhatli mesailer dilerim.

SAYGILARIMLA. 05326675701