NİCE YILLARA TORUNUM

 

DÜN ‘ DEN BU GÜNE

POLİS GÜNÜ DOĞAN TORUNUM 22 YAŞINDA

1993 Yılına Halk Kütüphanesi görevimde 28 yıl hizmetimden sonra emekli olmuştum.1970 de görev aldığım AA ilçe muhabirliğimi yürütmeye devam ediyordum. Elbetteki haftalık mahalli gazetemiz Dinar haberi de yaşatmaya uğraşırken 10 Nisan 1997 günü Dinarda Polis teşkilatımızın etkinliklerini resimleyerek haberini yapmak için motosikletimle ekibi takip ediyordum. Evde kimse yoktu. Sabahleyin oğlum Kaan’ın eşi (Rahmetli gelinim Şadiye)sancılanmış Dinar Hastanesine muayeneye götürmüşlerdi.Ben de Polis teşkilatının törenlerini izliyordum.Öğleye doğru işim bitti veeve geldiğimde komşular Ayhan Bey hastaneden seni aradılar doğum varmış seni çağırıyorlar dediler.Şaşırdım gelini muayene için götürmüşlerdi hayret ne oldu ki hazır hastaneye gelmişken torun doğmuş mu yani diye şaşırdım.Motoruma atlayıp doğruca gittim.Aaaaa!Birde baktım ki babaannesinin kucağında bebek ”Ha nihayet dedesi de geldi” diye torunumu kucağıma vermişlerdi.O duyguyu nasıl anlatsam bilemiyorum elbette ki torun sahibi olanlar bu duyguyu mutlaka tatmışlardır.Adını MÜRÜVVET olarak ezan ve gametle kulağına söylemiştim.Bu gün bu yıl 22 yıl oldu.Hazırladığım yeni kitabıma doğru bir isim koymuşum değil mi ? ”HAYAT SU GİBİ AKIYOR” hoş kitap bastırma işi de suya düştü zira yazarlar ve şairlerin elinden tutarak baskı işini yapan Belediyemiz de el değiştirdi.Yazdıklarımızı bir köşeye koyacağız bir gün Saffet Başkanımız gibi kitap dostu göreve gelirse basım işi devam eder belki diye biz yazarlar kendimizi teselli ediyoruz.

22 Yıl geçmiş..O önemli gün dünyaya gelen torun bugün büyüdü ve Kuyucak ilçesinde özel kreşte miniklere öğretmenlik bir nevi annelik yapıyor…NİCE YILLARA TORUNUM derken bu gün Polis teşkilatımızın çok önemli bir günü olması nedeniyle de onlara da birkaç söz edelim.

174 YAŞINDAKİ TÜRK POLİSİ NİCE YÜZYILLAR DİLEĞİYLE

POLİS Teşkilatımız, Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için gecesini gündüzüne katan, nice fedakarlıklara göğüs gererek zor şartlarda çalışan Polis Teşkilatımızın bu gün 174. Kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum.Tüm polislerimize görevlerinde üstün başarılar temenni ediyorum. Bu uğurda can veren kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyor, teşkilatımıza, ailelerine ve geride kalanlarına sabırlar diliyor. Gazi olanlara da uzun ömürler diliyorum.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI ARMASI ve YILDIZININ ANLAMI

Türk Polisinin kimlik kartında, üniformasının sol göğsünde kalbinin tam üstünde, şapkasında, hizmet binasında ve görev aracında bulunan, üzerinde ay-yıldız, 54 şualı ve 8 köşeli yıldız, defne dalı, çift başlı kartal şeklindeki figürlerden oluşmakta ve her biri ayrı bir anlam ifade etmektedir. Her bir ahlaki (etik) değer, bir şua ile simgelenmiştir. Toplam 54 ilke ya da ahlaki değer, 8 ana kural altında toplanmıştır. Ay yıldız, defne dalı ve çift başlı kartal figürlerinden oluşan Türk Polis Teşkilatı'nın arması; hürriyet, bağımsızlık, güç, kudret, başarı, ün, şan, şöhret ve kahramanlık gibi anlamların tamamını ifade etmektedir. Bu figürlerin her biri ayrı değerleri simgelemekte ve tarihi bilgi içermektedir.10 Nisan 2019

Ayhan Kalkan