Neler oluyor?..

Ünlü düşünür İbn-i Haldun; “İnsan beyni değirmene benzer. İçerisine yeni şeyler katmazsanız, bir süre sonra kendisini öğütmeye başlar”der..

Partilerde öyledir.. Kendisine taze kan katmaz, reformlarla güçlendirmezse, kendisini tüketmeye başlar..

Siyasilere gelince..Siyaset uzun soluklu bir maratondur. Dengeyi iyi kurmaz da zamana ve yeniliklere kendinizi uydurmazsanız, bir süre sonra bitişe doğru yol alırsınız..

Ak Parti’nin 17 yıllık siyasal hayatında ne yazık ki seçilmiş ve atanmışlar sürekli Erdoğan’ın sermayesini tüketmeye çalıştılar.. Erdoğan çalıştı, birileri tüketti..

Metal yorgunluk sonucu yerelde metropol illeri kaybeden Ak Parti, güç kaybı yaşadı. Bu zeminden faydalanmak isteyenler yeni oluşumlara yöneldiler..

Siyasette yeni oluşumlar her zaman görülmüştür.. Bu siyasetin doğasında vardır.. Partilerin de insanlar gibi bir ömrü vardır. Dolayısıyla ihtiyaç olduğunda doğarlar, ömürleri tamamlandığında ise tarih olurlar..

**

Yereldeki siyasette aynen böyledir..

Partide aktif görevdeyken akıllı ve mantıklı siyaset yapmadığı için yıprananlar tekrar aktif olmaya ne kadar uğrasalar da, bi şey olmaz..

Ak Parti olağan kongre süreci başladı ve delege seçimleri devam ediyor..

Bu hafta sonu Sandıklı’da delege seçimi var..

Doğal olarak ilçe başkanlığı için çalışanlar var..

Bir gurup, mevcut Başkan Bekir Özçelik’in karşısına aday çıkarmaya çalışıyor..

Duyuma göre bu gurupta ilçe başkanlığı için; Adnan Öztaş, Suat Özkan, Erkan Kırkbınar’ın isimleri geçiyor..

Toplandıkları yer, ya öğretmen evi ya da Kırkbınar Otel..

İddiaya göre, eğitim toplantılarına katılmayan Emin Karaosmanoğlu’nun siyasetle ilgili her toplantıya katıldığı söyleniyor..

Aslında şöyle olmalı: Emin Hoca’nın memurluktan ayrılıp Ak Parti Sandıklı İlçe Başkanlığına aday olmalı..

Ki, Emin Hocanın Sandıklı’dan tayinini durduran ve arkasında duran Milletvekili Özkaya’da tüm desteği verir..

Seçilemez ama.. Atama olur mu, bilemem..

**

Yukarıda belirttiğim gurup yeni oluşumlara gitsin.. Davutoğlu’na, Babacan’a..

Bugün Ak Parti’yi bloke etmeye çalışan, sınırda terör örgütleriyle, içerde ekonomik sıkıntılarla sıkıştırmaya çalışanlara karşı birlik oluşturmak gerekirken bölmeye çalışmak, hayra alamet değildir.

Kervanı dağıtmaktansa safımıza katın. Birlik ve beraberlikten güç doğar. Makam, mevki, para hepsi de üç günlük oyun ve eğlenceden ibarettir. Mal da yalan mülk de yalan demiş şair. Her şey gelip geçiyor ve tarih biz yaşarken yazılıyor.

**

Hayırlı günler..