Mucit çakmacı..

Çakma sucuk sektöründe “Memeci Apo” diye tanınıyor..

Meme etinden sucuk imal ediyor.

100 kilo sucuğun tarifi:

Meme kesimhanelerden ücretsiz toplanır.. Memeye içerde kalan sütlerin akması için boylamasına çizikler atılır. Sütten arınmış meme kıyma makinesinde çekilir. Meme kıyması ilk çelişte beyaz leblebi gibi çıkar. 70 kilo meme kıymasına 30 kilo atık yağ, bol kırmızı toz biber, kimyon, sarımsak ve az miktarda karabiber konulur.. Kimyevi maddeler ilave edilir..

Tekrar kıyma makinesinden geçirilir ve yoğurma makinesinde kıvamını buluncaya kadar yoğrulur.. Sonra bağırsağa doldurulur ve fırına kurutmaya konulur…

Bu sucuğun maliyeti en fazla 6 liradır. Yüzde 100 dana etinden mamul etiketi yapıştırır, kilosu 10-12 liradan toptancıya faturasız satılır…

İmalatçı Abdurrahman Sucuk

Marka: Abdurrahman sucukları..

Mucit..

Bol kazançlar Apo…

İkinci tarif:

Tavuk sucuğu için Mekanik kıyma baronundan kilosu 6 liradan alınan mekanik kıymaya, kilosu 3 TL’den alınan atık yağ karıştırılır. 70 kilo mekanik kıymaya 30 kilo yağla, yukarıda yazılan baharatlar ve kimyevi maddeler ilave edilerek doldurulur. Yerine göre 100 yüz tavuk sucuğu veya yüzde 100 dana eti etiketi yapıştırılır. Maliyeti: 12 lira olan bu sucuk toptancıya 18 liradan faturasız satılır.

İddia edildiğine göre imalatçılar: Abdurrahman Okşar, “Egemen sucukları” Dolum yeri OSB’de..

Yine iddiaya göre: Mustafa Serdar Ceylaner’in marka sahibi olduğu ve dağıtımını Murat Yılmaz’a devrettiği “Ceylaner Sucukları” Dolum yeri OSB’deki meşhur bir markanın dolum tesisi ile Şuhut OSB’de Ertürk’ün fason dolum tesisi..

Abdurrahman Sucuk…

E bu durumu "mazur" gösterecek bi şey olamayacağına göre, "mağdur" gösterecek bi şey olmalı..

“Komplo kuruyorlar bize...”

“Yıpratmaya çalışıyorlar..”

“Mağdurum biz..”

“Boynu bükük garip gurebayız..”

“Mazlumuz..”

Peki…

Antalya’da Kalealtı’ndaki tost yapan büfelerde, mahalle bakkallarında 25 liraya satılan yüzde 100 dana eti yazan “Egemen” “Tat”sucukları kime ait ..

İzmir Şemikler’de İdris baba markette, Gündoğdu’da Toros markette, Yıkık Kemer’de Aksoy market gibi birçok markette, Cami altı Bimar’da, Manisa’da tost yapan büfelerde, bazı marketlerde 25 liradan satılan Dostlar marka sucuk kime ait?

Hakikaten mazlumsunuz yani!

Biriniz Abdurrahman Hayrat..

Diğeriniz Mustafa Zemzem olur…

Doğru mu Bayrakoğlu?..

Bol kazançlar..

Sizi gidi zehir tacirleri!..

**

Ya kandırdığınız vatandaştan özür dileyip bu işi bırakacaksınız..

Ya da tek tek teşhir olmayı göze alacaksınız..

**

Hayırlı haftalar..