Demirkol’un “Yüzyıllık Şiirler” kitabı yayınlandı

Yazar ve şair Mehmet Demirkol’un ikinci kitabı “Yüzyıllık Şiirler” kitabı kitapyurdu.com sitesinde halkın beğenisine sunuldu.

Mehmet Demirkol, aslen Edirne ilinin Meriç ilçesinin, Hasırcıarnavut köyünde doğmuştur. Lise’yi Çorlu’da okumuştur. Şiir yazmaya lise hayatında başlamıştır. Üniversite’yi ise Sakarya’da okumuştur. Sakarya’da üniversitede belirli dergilerde şiir ve yazılar yazmıştır. Şuan ise ikinci kitabı olan Yüzyıllık Şiirleri Kitap yurdu yayınlarından çıkarmıştır. Yüzyıllık Şiirler’de ‘Söylenmedik söz bırakmayacağız’ düsturuyla hareket eden Demirkol, kitabını kitapyurdu.com sitesinde halkın beğenisine sunmuştur.

YÜZYILLIK ŞİİRLER

‘Söylenmedik söz bırakmayacağız’ düsturu benim ikinci kitabımı yazarken felsefem oldu. İlk kitapta da bahsettiğim gibi paramparça anlatmak benim bakış açım. İsmet Özel’in dediği gibi ‘insanın gölgesiyle tanımlandığı bir çağda’ bütün toplumsal meseleler ve duygular paramparça edilip tekrar gün yüzüne çıkartılmalı. İnsan çay içerken bile dünyanın sorununu konuşabiliyor. Canı sıkıldığı anda bile. Bunun için akademik bir ortama ihtiyaç duyulmuyor ya da bir kravata. Şiirlerimi bu tatta yazdığımı düşünüyorum. Yüzyıllar öncesinden gelen duygular ve yaşananlardan yola çıkarak bugünlere ve uzaklara yazdıklarımı iletmeye çalıştım. Amacım tarihsel süzgeçten geçirmek değil tarihin içinden süzgeci çıkartmak olabilir. Bütün fikir ve ideolojilere yukardan bakmak ve küçümsemekte denilebilir. Ne derler aydınların mahallesi olmaz. Dikkat ediyorum, insanların bir sorunu olduğunda başka nedenlerde, başka olaylarda anında patlak verebiliyor. Bir şeye isyan ederken aynı pankartlarla dışarı çıkmamak gibi. Herkes derdini yazıyor fakat o derdin içinde de binlercesi var. Şiirleri de bu kıvamda yazmaya çalıştım, her mısrada ayrı bir çağa gidip dolaştım. Kustum, tekrar kalktım. Pandemi sürecinde en iyi yapılacak şeyin hayal dünyasında gezmek olduğunu düşündüm. Bu gerçeklerden anca hayallerle kurtulabiliriz. Kitap böylelikle ortaya çıktı. Umarım okuyan herkesin gönlünde bir yer buluruz.

Editör: Haber Merkezi