“YENİ HAYAT”TA, AFYONLU KOCAKUŞ BELGESELİ
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, organ bağışını anlatan "Yeni Hayat" adlı belgesel izleyici ile buluştu. Gazeteci, yazar Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan "Yeni Hayat" belgeselinin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Organ nakli ile hayata tutunmayı başaran ve kendilerini yaşama döndürecek kahramanları bekleyen hastaların hikayeleri anlatıldığı belgeseli Tekelioğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Medical Park Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ile çok sayıda seyirci izledi.
Belgeselin gösterimine 4 yaşındaki torunu Hasan Hüseyin Kocakuş'a böbreğiyle hayat veren 54 yaşındaki Nazmiye Kocakuş da katıldı. Afyonkarahisar'da yaşayan torununun 1 yaşındayken böbrek yetmezliği çektiğini belirten babaanne Kocakuş, torununu böbreğiyle sağlığına kavuşturduğunu ifade etti. Gösterim öncesinde Başkan Türel ve bazı davetliler Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan organ bağışı stantlarında organ bağışında bulundu. Belgeselin ardından Tekelioğlu, organ nakli olan kişileri ve belgesel ekibini sahneye çıkardı.
 Tuluhan Tekelioğlu, belgesel ile organ bağışına dikkati çektiği için mutlu olduğunu söyledi. Organ nakli merkezinin bütün duyguların aynı anda yaşandığı ayrı bir dünya olduğunu dile getiren Tekelioğlu, orada gerçek anlamda mutluluğu, hayata tutunma anlarını yaşadığını kaydetti. Tekelioğlu, binlerce hastanın umutla organ beklediğini dile getirdi.
Gazeteci Tekelioğlu, belgesel ile Türkiye'ye insanın insana verebileceği en büyük hediyenin yaşam olduğunu göstermek istediklerini belirtti. Belgeseli işsiz olduğu dönemde çektiğine işaret eden Tekelioğlu, "İyi işsiz kalmışım ve belgeseli çekmişim. Belgeseli benim gibi muhalif olduğu gerekçesiyle işten çıkartılan gazetecilere armağan ediyorum" diye konuştu. .
Editör: Haber Merkezi