Koçak Rize'de Şehit aileleri ile bir araya geldi

Anadolu Karakoyunlular Derneği Şehit Aileleri ve gazilere Rize öğretmenevi nde yemek verdi.

Dernek Başkanı Recep Ali Karakoyun yaptığı konuşmada şehit Aileleri bizim onurumuzdur, şerefimizdir. Sizlerle bugün birlikte olmaktan mutluyuz, onurluyuz dedi. Sizlere Afyonkarahisar şehit Aileleri ve gazilerinin selamını getirdim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi " Hattı müdafa yoktur sathı müdafaa vardır, O satıh ki bütün vatandır" Sizler kendi yangınınızı bir yana bırakıp vatanın yangınını söndürmeye koşan fedakar insanlarsınız. Doğu ve güneydoğu da bulunan 22 ilde Korucu Şehit Aileleri ile gönül köprülerini birlikte kurduk, yine onların bölgede güçlü olmaları,Sesi duyulan bir sivil toplum kuruluşu olmalarına birlikte güç verdik.

Çocukları bölücü terör örgütü tarafından kaçırılan annelere korkmadan,cesurca Diyarbakır da destek verdik . Ankara da tüm şehit aileleri dernekleri, Korucular, yörük Türkmen dernekleri ile milli birlik ve kardeşlik toplantılarını başlattık. 81 ilden 300 üzerinde sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdik. Ankara çıkışında Doğu otobüslerini durdurup islamın kardeşliğini Türkiye cumhuriyetinin eşit ve onurlu vatandaşı olmayı birlikte anlattık.

Her otobüsü birer kardeşlik evine dönüştürdük. Ramazan aylarında Batman ve Diyarbakır da Nebi cami bahçesinde teröre hayır kardeşliğe evet diyen kardeşlik iftarları düzenleyen yine bizdik. Demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir mezarı ve Ailesine yine 2 otobüs şehit ailesi ile birlikte gittik . Hangi birini saysam ki, çok hayırlı kardeşlik projelerine birlikte imza attık.

Adeta bölücü teröre karşı mücadele de Bir Sivil,kardeşlik modeli inşaa ettik. Allah tüm şehit aileleri ve gazilerimizden razı olsun. vatan haini teröristler milletimize mensub olsalar kendi kardeşlerine saldırmazlar. Müslüman olsalar Kardeş kanı dökmezler. İnsan olsalar sokak ortasında masum insanları öldüren bombaları patlatmazlar.

Türkiye'yi terörle diz çöktüreceklerini düşünenler yanılıyorlar. Bu millet esaret altında yaşamaktansa şereflice ölmeyi tercih eder. gösterdiğimiz metanet, teröre teslimiyetin değil, vatan hainlerine karşı mücadelede kararlılığın ifadesidir. Terörle mücadele milletimiz ve devletimiz için bir beka davasıdır. Şehitlerimiz Cenabı Allah'ın lütfettiği büyük bir makama erdiler.

Daima o makamın büyüklüğünü ve huzurunu hatırlamalıyız Bizim için şehitlik makamların en yücesidir. İşte bugün burada şehit aileleri ve gazilerimizle birlikteyiz. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın birer mührü ve teminatıdır. Biz şehitlerimizin hatıralarını kıyamete kadar yaşatacağız. Ama bu insanlık dışı eylemleri yapan bölücü hainler sadece lanetle anılacaktır.

Peygamberimizin evladını kaybettiği zaman , 'Gözümüz yaşarır, kalbimiz hüzünlenir ama biz sadece Rabbimizin razı olacağı sözler söyleriz' ifadesini hiç unutmayalım. Gerçekten de her birinizde muhteşem denilebilecek bir metanet var. O metaneti Allah veriyor. O metanet Allah'ın ikramıdır. O metanet olmazsa bu acılara, imtihanlara katlanmak mümkün olmaz.

Yüreğinizdeki acıyı Cenab-ı Allah daima sevince ve huzura dönüştürsün. Sizin bu metanetiniz bölücü terör örgütü ve millet düşmanı , vatan düşmanı tüm terör örgütlerinin korkulu rüyasıdır. Daima başınızı dik tuttunuz ve hainleri sevindirmediniz,güldürmediniz. Allah sizlerden razı olsun. Sizler bizim, büyük Türk milletinin onuru, başımızın tacısınız.

Sizler ve bizler, hepimiz şehitlerimizin emanetlerini bu tenlerde bu Canlar olduğu sürece hainlere boğdurmayacağız. Bir Evladınız kardeşiniz olarak her zaman her görevde ,milletine, milletin mukaddesatına,vatan,devlet ve al bayrak için canlarını feda eden şehitlerimizin emaneti sizlerin , daima emrinde ve hizmetinde oldum,bundan sonra da olacağımı ifade etmek istiyorum. Kalbimizde ve dualarımızdasınız.

Bu vesile ile devletin bekası vatanın bütünlüğü,bağımsızlığımız ,mukaddesatımız İÇİN seve seve şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, yaralı gazilerimize Allahtan şifa diliyorum Cumhurbaşkanımızdan ,en ücra köşedeki vatandaşına kadar Bu vatan ve millet. Sizlere minnettardır .

Yemeğe 110 şehidimizin Aileleri ve Gaziler , Anadolu Karakoyunlular Dernek yönetimi ve şehit Aileleri Derneği yönetimi katıldı.

Editör: Haber Merkezi